Intel a obținut în primul trimestru al anului un venit de 12,8 miliarde de dolari, în linie cu estimările companiei

Share the joy
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Intel Corporation a raportat pentru primul trimestru al anului un venit de 12,8 miliarde de dolari, un venit operaţional de 2,6 miliarde de dolari, un profit net de 2 miliarde de dolari şi un profit per acţiune de 41 de cenți. Compania a generat aproximativ 4,4 miliarde de dolari cash din operaţiuni, a plătit dividende în valoare de 1,1 miliarde de dolari şi a folosit 750 milioane de dolari pentru a răscumpăra 21 de milioane de acţiuni.
“Veniturile au fost constante comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut, înregistrându-se o creștere de peste 10% în sectorul centrelor de date, IoT si memorii, compensând cererea mică pentru desktop PC-uri”, a declarat Brian Krzanich, CEO-ul Intel. “Aceste rezultate întăresc importanța continuării strategiei noastre de creștere”, a adăugat el.

 

Situaţia perspectivei de business
Perspectiva de business a Intel este postată la intc.com şi poate fi reiterată în public sau în timpul întâlnirilor private cu investitori şi alţii. Perspectiva de business este valabilă până la data de 12 iunie, dacă nu intervine o actualizare. Perspectiva de business pentru amortizarea activelor necorporale, impactul investiţiilor de capital şi taxe va intra în vigoare după închiderea zilei de business de 21 aprilie. De la sfârşitul zilei lucrătoare de 12 iunie până la publicarea comunicatului de presă referitor la rezultatele financiare ale celui de-al doilea trimestru, pe 15 iulie, Intel va intra în “quiet period”. În acest interval perspectivele economice publicate în comunicatele de presă ale companiei şi în declaraţiile depuse la SEC vor fi considerate istorice, referindu-se la perioada de dinainte de “quiet period” şi nefiind actualizate de companie.

 

O discuţie detaliată referitoare la factorii care pot afecta rezultatele Intel a fost inclusă în raportul SEC.

Webcast despre rezultatele financiare
Intel a organizat un webcast public pe site-ul Investor Relations, www.intc.com, de unde utilizatorii pot descărca un material MP3 sau vizualiza o înregistrare video.

Intel îşi propune să raporteze rezultatele financiare obţinute în al doilea trimestru al anului, pe 15 iulie. Imediat după raportare, Intel doreşte să publice un comentariu al lui Stacy J. Smith, Vicepreşedinte şi Chief Financial Officer, pe site-ul www.intc.com/results.cfm.
Despre Intel
Intel este lider mondial în inovaţia din industria computerelor. Compania proiectează şi dezvoltă tehnologii esenţiale, ce servesc ca fundament pentru dispozitivele de computing din lume. Ca lider în responsabilitate socială și sustenabilitate, Intel produce primele microprocesoare cu materiale provenite din afara zonelor de conflict.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *