Samsung în Săptămâna Altfel: prima lecție live despre natură

Share the joy
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Samsung Electronics România a continut programele educaționale adresate elevilor în Săptămâna Altfel a anului școlar 2015-2016, invitând elevii la prima lecție live prin care tehnologia a adus natura chiar în sălile de clasă.

Cu ocazia „Zilei Pământului”, Samsung a invitat 30 de elevi din clasele I-IV ale Școlii Gimnaziale „Constantin Brâncoveanu” din Vasilați să cunoască țestoasa de uscat dobrogeană, specie ocrotită ce trăiește în Munții Măcinului și pe toată lungimea țărmului Mării Negre. Și pentru a avea o intruziune cât mai mică în ecosistemul țestoasei, Samsung le-a prezentat copiilor această specie folosind tehnologia. Mai exact, țestoasele au fost identificate în habitatul lor și prezentate copiilor prin intermediul unei conferințe video susținută cu ajutorul noului smartphone Samsung Galaxy S7 edge, smartphone-ul cu cameră foto cu obiectiv F1.7 și tehnologie Dual Pixel, ce permite surprinderea unor imagini clare și detaliate chiar și în condiții de iluminare slabă. Astfel, elevii s-au bucurat de cele mai fine detalii în imaginile surprise pe teren.

Lecția live a fost susținută de Doru Panaitescu, fotograf de natură, autor al unor cărți despre natură, în Samsung Smart Classroom, sala de clasă cu tehnologie de ultimă generație aflată la Școala Comercială Superioară „Nicolae Kretzulescu” din București. Smart Classroom oferă o soluție completă care include atât suport hardware și software, cât și conținut digital adaptat recomandat elevilor de liceu.

„Ne bucurăm că noua tehnologie Samsung i-a ajutat pe elevi să descopere o parte din natura protejată, fără să aducem un dezechilibru în habitatul animalelor. Mai mult, o astfel de lecție «altfel» care mizeaza pe tehnologie este atât atractivă, cât și inedită, oferind informații într-un mod interactiv pentru cei mici. În acest demers ni s-au alăturat și partenerii de la Service Plaza și cei de la Fundația Principesa Margareta a României”, a declarat Sabina Știrb, Public Affairs and Corporate Citizenship Manager, Samsung Electronics România.

În cadrul „Săptămânii Altfel”, peste 20 de elevi de la mai multe școli din București au făcut cunoștință cu tehnologia în Samsung Service Plaza, în cadrul proiectului „O meserie pentru viitor” dezvoltat împreună cu Fundația Principesa Margareta a României. Ghidați de specialiștii Samsung Service Plaza, cei mici au aflat care sunt regulile pe care trebuie să le respecte în service pentru a oferi utilizatorilor produsele în cea mai bună stare de funcționare și care sunt pașii pe care trebuie să îi urmeze dacă vor să se orienteze spre o meserie în domeniu.

Prin programele sale de educație, Samsung Electronics România a ajuns până acum la peste 25.000 de tineri și peste 200 de profesori. Caravana Trends of Tomorrow a fost prezentă în cele mai importante licee din țară, cu scopul de a inspira, educa și familiariza liceenii cu abilitățile digitale și tendințele pe piața muncii. Totodată, prin programele dedicate Smart Classroom și Tech Institute, peste 2.000 de tineri studiază ca beneficiari constanți în ecosisteme digitale.

Despre Samsung Electronics Co., Ltd.
Samsung Electronics Co., Ltd. inspiră oamenii și modelează viitorul prin tehnologii și idei. Compania redefinește lumea televizoarelor, pe cea a smartphone-urilor, a dispozitivelor purtabile, a tabletelor, camerelor foto, electrocasnicelor digitale, imprimantelor, aparaturii medicale, a sistemelor de rețea, a semiconductorilor și a soluțiilor LED. Pentru cele mai noi informații, vizitați Samsung Newsroom la news.samsung.com.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *