Cum faci sa porneasca mai repede sistemul de operare

Share the joy
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Dezactivati elementele Startup de fiecare data cand se incarca sistemul de operare. Acest lucru poate fi foarte solicitant pentru sistemul de operare. Puteti dezactiva de asemenea optiunile de pornire prin deschiderea programelor asociate si accesand meniul Options sau Preferences. Se pot dezactiva si din Start/Programs/Startup sau faceti click pe Start/ Run, scrieti C:MSCONFIG si dati enter. Debifati casetele de selectare de langa orice element care nu trebuie sa porneasca o data cu sistemul de operare.

Nu folositi dispozitive externe. Acest lucru va spori activitatea bateriei, chiar daca in usb veti conecta un dispozitiv pe care nu il folositi. Sigur ca rezultatele variaza in functie de tipul de dispozitiv, dar chiar si cateva minute din cand in cand pot afecta serios durata de viata a unei baterii. Nu uitati, este posibil sa nu le executati corect si dupa trebuie sa apelati la un service de laptopuri din localitatea dumneavoastra

Setati un nivel redus de luminozitate pentru display. Daca luminozitatea ecranului este mica, bateria mai poate rezista pana la o ora. In plus, scaderea rezolutiei ecranului si adancimea de culoare reduc volumul de lucra al procesului, ajutand astfel la cresterea duratei de viata a unei baterii. Puteti face aceste modificari accesand Start/Settings/Control Panel/Display si dand click pe tabul Setting. Dezactivati caracteristicile suplimentare, cum ar fi fonturile ClearType si estompati efectele. Pentru a face acest lucru mergeti in Control Panel la System/Advanced/Performance Settings/Visual Effects. Cum spuneam si mai sus, trebuie sa executati corect ca altfel va trebui sa ajungeti cu el la un centru de reparatii laptopuri.

Cand vreti ca bateria sa va tina mai mult, incercati sa faceti un singur lucru o data. Sfaturi de maximizare a duratei de viata a unei baterii de laptop

Cu cat faceti mai multe lucruri in acelasi timp (aveti mai multe ferestre deschise) cu atat nevoia de memorie si utilizarea procesorului se intensifica. Ca rezultat, bateria se va consuma rapid pentru ca ambele utilizeaza bateria in mod direct. Inchideti toate aplicatii pe care nu le utilizati, chiar si cele mai mici. Este mai eficient sa lucrati intr-o singura aplicatie, iar cand terminati sa o inchideti si sa deschideti una noua cand doriti sa faceti altceva.

Opriti dispozitivele neutilizate. De exemplu daca nu folositi wireless-ul si aveti un buton de dezactivare, este indicat sa-l dezactivati. La fel se intampla si cu Bluetooth, care a fost gandit pentru sistemele mobile, dar care implica un consum mare de baterie.

Laptopul nu trebuie sa se incinga. Pentru acest lucru trebuie sa va asigurati ca ventilatoarele functioneaza in parametri normali. Daca nu se intampla acest lucru, puneti in pericol sanatatea bateriei si chiar a laptopului. O curatare de laptop ar trebui facuta cel putin o data la 6 luni in centrul www.onlaptop.ro. Facand aceasta curatare laptopul nu se va mai incinge si veti putea lucra pe el in cele mai bune conditii. In plus, durata de viata a bateriei va creste, pentru ca temperatura ridicata reprezinta un element care influenteaza semnificativ functionalitatea acesteia.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *