Lumanari de botez – cat costa si ce semnificatie au?

Share the joy
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

In timpul slujbei de botez, nasul sau nasa copilului tine in mana o lumanare de botez, care este luata mai apoi de parinti si dusa acasa. In popor exista obiceiul ca atunci cand copilul este bolnav, parintii sa aprinda aceasta lumanare si sa se roage la Dumnezeu. Desi la inceput se foloseau lumanari simple, cu timpul practica lumanarilor speciale de botez s-a intensificat. La fel ca la cununie. De fapt, azi lumanarile de botez sunt lumanari mai mari, decorate cu flori, panglici, materiale textile si uneori chiar jucarii. Este un obiect simbolic.

Lumanarea de la botez – lumina pentru viata copilului

Un botez este o slujba ce are loc in biserica, o slujba cu o mare incarcatura spirituala. Din acest punct de vedere e usor sa intelegem ce semnificatie spirituala au lumanarile de botez. Ele simbolizeaza lumina care se va afla in calea copilului pe parcursul vietii sale. Focul simbolizeaza de asemenea lumina lui Hristos, mai ales daca ne gandim la focul care vine din lumanarile pascale. Lumanarile de Paste reprezinta triumful lui Hristos asupra raului. Unele persoane considera ca lumina lui Hristos va alunga raul care va aparea in calea unui om botezat. In anumite acceptiuni focul de la lumanarile de botez reprezinta si lumina din interiorul persoanei botezate. Ca si crestin, omul ar trebui sa lase lumina din interiorul sau sa straluceasca, pentru ca altii vazandu-o sa poate adera ei insisi la aceasta credinta.

Nu in ultimul rand lumanarile de botez ne aduc aminte de slujba in sine, de nasi, de ziua aceea binecuvantate. Exista persoane care aprind lumanarea de botez cand este ziua de nastere a copilului, in fiecare an. In acest fel ei marcheaza trecerea timpului. In credinta catolica de exemplu exista si traditia de a aprinde din nou lumanarea de botez si in alte momente semnificate din viata unei persoane, cum ar fi casatoria.
Lumanari de botez – cat costa?

La http://deco-artis.ro/ gasiti lumanari de botez deosebite, impodobite cu materiale textile de inspiratie populara. Lumanarile de botez sunt realizate din ceara naturala sau din parafina si sunt frumos sculptate in modele atractive. Alegeti un model decorat cu flori de camp, lavanda sau prosopele artizanat frumos brodate sau tesute de mesteri iscusiti. Preturile sunt cuprinse intre 149 lei si 230 lei. Descoperiti acum cele mai inedite modele atat pentru baieti (decorate cu alb si albastru) cat si pentru fete (in general cu rosu si alb).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *