De ce iubim dulciurile

Share the joy
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

O intrebare mai potrivita ar fi “cum sa nu le iubim”? Nu cred ca exista o persoana care sa spuna ca nu ii plac dulciurile. Da, poate ca nu suntem toti innebuniti dupa tot ceea ce inseamna prajituri, insa fiecare dintre noi are cel putin un fel de tort sau prajtura preferata. Fie ca ne plac cele cu multa frisca, cu ciocolata, caramel, cu multe fructe sau foarte insiropate, sunt atat de multe retete prajituri incat cu greu ai putea opta doar pentru una. Este imposibil sa intri intr-o cofetarie si sa nu te gasesti in imposibilitatea de a te hotari ce sa alegi. Ai impresia ca toate iti fac cu ochiul si indiferent la care te uiti ai impresia ca arata mai bine ca cea la are te-ai uitat anterior.

Prajiturile, indiferent ca sunt facute in casa sau cumparate din cofetarie, sunt un rasfat pentru papilele gustative ale oricarei persoane. Iar pentru noi femeile, de ce nu, o modalitate de relaxare.  In general, multe femei adora sa faca prajituri, aceasta activitate devenind una destul de obisnuita in casa fiecareia, indiferent ca este vorba de un eveniment special precum o aniversare sau ca este un weekend oarecare in care vrem sa ii rasfatam pe cei dragi cu ceva dulce.

Personal, imi place sa fac cate ceva dulce in fiecare weekend. Provin dintr-o familie destul de mare si obisnuim sa ne vizitam foarte des, astfel incat la fiecare sfarsit de saptamana alegem sa ne adunam cu totii si totodata sa pregatim si cate o prajitura pentru intreaga familie. Si in general cam fiecare dintre noi, partile femimine ale familiei avem cate un punct forte cand vine vorba de dulciuri. Sora mea este cea care se pricepe cel mai bine la torturi, verisoara mea la tot felul de tarte si placinte, eu sunt cu ruladele, clatitele, eclere, in general prajituri nu foarte complexe, iar mama noastra desigur ca se pricepe la toate. Ca orice mama de altfel. In final, de la ea am invatat si noi. Fiecare folosim ingredientele preferate, insa incercam mereu sa fim pe placul tuturor, pentru a impaca toate gusturile. Cel mai des la noi se folosesc creme de vanilie, creme pe baza de lapte condensat, prajituri cu fructe si niciodata nu ne lipseste frisca, ca si topping, desigur.

Prepararea de prajituri si torturi este un obicei pe care ni l-am creat in timp, pentru a petrece timp in familie. Asadar putem spune ca dulciurile apropie intr-o oarecare masura si membrii familiei. Probabil ca nici una dintre noi nu si-ar petrece fiecare weekend sa faca ceva dulce, insa cand se apropie sfarsitul de saptamana instinctiv dam fuga la magazin pentru a ne cumpara cele necesare pentru reteta ce urmeaza sa o pregatim. Astfel, avem siguranta ca nu ne vom indeparta unii de ceilalti in timp, deoarece mereu vom avea weekendurile pe care le petrecem impreuna, weekenduri dulci presarate cu multe rasete si voie buna.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *