Noul cod rutier si cat de importante sunt acestea pentru soferii incepatori si profesionisti

Share the joy
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Atunci cand ne urcam in masina si stam in spatele volanului, desi nu credem, responsabilitatile pe care le avem sunt foarte mari. In primul rand, suntem responsabili pentru viata noastra, a celor din masina si anume a pasagerilor, dar si pentru vietile celorlalti participanti la trafic, pentru ca orice miscare gresita, orice incalcare a legislatiei in vigoare, poate atrage dupa sine nu numai amenzi usturatoare, ci si accidente fatale. Asadar, daca esti interesat despre noile schimbari ale codului rutier de la 1 februarie 2017, fie ca esti sofer incepator sau profesionist, sau abia acum faci scoala de soferi si trebuie sa sustii proba teoretica cu chestionarele auto, trebuie sa fii la curent cu tot ce se intampla!

Codul Rutier si noile reglementari

Ceea ce nu vei gasi inca in testele auto online sau in cartile tiparite sunt informatiile pe care le poti accesa oricand, cu o simpla apasare a mouse-ului su a ecranului telefonului ori tabletei. Asadar, incepand cu data de 1 februarie 2017, un punct amenda reprezinta 10 la suta din salariul minim pe economie, de 145 de lei. In ceea ce priveste amenda minima, aceasta este de 290 de lei, fata de 250 de lei cat era in trecut iar amenda maxima de 2900 de lei. In chestionarele auto (acestea) cu siguranta vor fi introduse si aceste informatii pentru a testa cursantii aspiranti la titlul de “conducator auto”.

noul-cod-rutier-2017

Cele mai des intalnite fapte ale soferilor incepatori si nu numai, ce atrag sanctiuni sunt vorbitul la telefon in timpul sofatului, nepurtarea centurii de siguranta, neacordarea prioritatii si depasirea limitelor de viteza legale. Conform noilor reglementari, ce vor fi introduse si in chestionarele online, vorbitul la telefon cu o mana pe volan poate fi sanctionat cu o amenda de pana la 1600 de lei. Daca centura de siguranta nu este la locul ei, valoarea amenzii creste, iar depasirile de viteza ce pot periclita viata participantilor la trafic sunt aspru sanctionate!

Testele auto online – ideale pentru soferii care trebuie sa se mai puna la punct cu legislatia

Degeaba stii care este valoarea punctului de amenda, daca nu stii pentru ce ti se poate acorda amenda. Unii soferi, chiar si dupa cativa ani, pare ca au uitat unele semne de circulatie sau unele situatii in care este pur si simplu interzis sa opresti masina, sa stationezi, sa intorci, etc. In plus, telefonul este din ce in ce mai problematic pentru ca soferii nici acum nu si-au achizitionat sau nu s-au familiarizat cu sistemele hands free si la fiecare semafor isi verifica e-mailul sau conturile retelelor de socializare. De aceea, amenzile sunt si mai mari iar legislatia se va inaspri de la an la an pentru ca si numarul de masini este in continua crestere, iar oamenii devin tot mai agitati, mai nervosi, mai neatenti la volan. Fii in tema cu reglementarile noului Cod Rutier si respecta-le!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *