Primul ELECTRIC HUB amplasat în Brașov, realizat în Tabăra Meseriașilor din Țara lui Andrei

Share the joy
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

► 59 de elevi din Seria Electricienilor din Tabăra Meseriașilor au realizat un ELECTRIC HUB multifuncțional care a fost amplasat în Piața Sfântul Ioan din Brașov

► ELECTRIC HUB-ul este un spațiu de întâlnire pentru localnici și turiști și asigură iluminatul public și prize pentru încărcarea aparatelor electronice printr-o alimentare exclusiv din energie regenerabilă. În plus, acesta dispune de un rastel pentru biciclete, un avizier pentru mesajele din partea comunității, un panou cu afișaj led și o bibliotecă

► Mentorii elevilor au fost Claudiu Butacu și Mihai Toader Pasti, fondatorii proiectului EFdeN

► Grupul ENEL s-a alăturat ca partener în seria electricienilor din Tabăra Meseriașilor

A cincea săptămână din Tabăra Meseriașilor s-a încheiat pentru 59 de elevi din Buzău care se pregătesc să devină electricieni. Proiectul lor final a constat în realizarea unui ELECTRIC HUB multifuncțional, care a fost amplasat în Piața Sfântul Ioan din Brașov.

În săptămâna petrecută în Tabăra Meseriașilor din Țara lui Andrei, in perioada 27 august – 2 septembrie, viitorii electricieni au trecut printr-o serie de ateliere de dezvoltare personală – învățând noțiuni de bază despre comunicare, lucru în echipă, spirit antreprenorial, pregătirea în fața angajatorului și responsabilitate civică – urmate de atelierele de pregătire practică.

Proiectul lor de absolvire a constat în realizarea unui ELECTRIC HUB ce are ca scop utilitatea comunitară, ideea de a oferi pentru a primi și de a fi un element inspirațional pentru ceilalți. Mentorii, Claudiu Butacu și Mihai Toader Pasti au gândit împreună cu cei 59 de elevi un proiect care să conțină o componentă electrică, specifică meseriei lor – energie regenerabilă, iluminat, prize, panoul led dar și alte caracteristici precum multidisciplinaritate, conștientizare, sustenabilitate, energie verde, mobilitate și rezistență la apă.

Elevii au lucrat timp de 3 zilei la realizarea ELECTRIC HUB-ului care va funcționa cu energie solară, prin panouri fotovoltaice care vor alimenta prizele (pentru laptopuri/telefoane), va avea un sistem de iluminare inteligent automatizat, un rastel de biciclete, o parte de reciclare și un panou interactiv de informare.

“În Tabăra Meseriașilor construim destinele și visele meseriașilor din România. Dar construim și lucruri palpabile pe care le oferim comunității, pentru că schimbarea începe aici dar se continuă cu fiecare dintre noi. Electricienii de anul acesta, împreună cu mentorii lor au realizat un ELECTRIC HUB, un spațiu de întâlnire pentru localnicii din Brașov și pentru turiști. Acesta aduce împreună valori în care noi credem: sustenabilitate, energie verde, inspirație, conștientizare și multidisciplinaritate. Chiar dacă aceasta a fost ultima serie din tabăra de anul acesta, noi nu ne oprim aici și vom continua să susținem învățământul profesional și tehnic din România și să arătăm că se poate!”, spune Mona Nicolici, Manager Sustenabilitate OMV Petrom.

ELECTRIC HUB-ul a fost amplasat în Piața Sfântul Ioan din Brașov și este primul spațiu de acest gen în oraș.

“ În Tabăra Meseriașilor, ne-am propus ca elevii să aibă parte de o experiență pe care noi nu am avut șansa să o avem la vârsta lor. Am ales să facem un HUB ELECTRIC pentru componenta de sustenabilitate, energie verde, energie regenerabilă, care să răspundă comunității și care să poată fi replicat. Noi, la EfdeN promovăm responsabilitatea față de oameni și față de mediu și ne-am dorit să aducem asta aici, în tabără, pentru ca viitorii electricieni să fie mai pregătiți pentru tehnologiile și nevoile viitorului.” spun Claudiu Butacu și Mihai Toader Pasti, fondatorii proiectului EFdeN și mentori în Tabăra Meseriașilor.

“ În Tabăra Meseriașilor am învățat cum să lucrezi în echipă, să fii responsabil, optimist și doar așa vei deveni cel mai bun în meseria pe care ți-ai ales-o. Doar dacă îți faci treaba cu devotament, vei fi recunoscut și lăudat. Meseria chiar este brățară de aur.”, spune Alexandru Gheorghiță, elev în Tabăra Meseriașilor.

La finalul taberei, 10 dintre cei mai buni meseriași au fost premiați cu o bursă oferită de OMV Petrom, în valoare de 500 de lei iar partenerul ENEL va mai oferi 10 burse. Acestea vor fi acordate lunar, timp de un an școlar.

Alături de viitorii meseriași, au fost prezenți în Tabăra Meseriașilor și 9 profesori din școlile selectate din Buzău. Aceștia au participat la cursuri de comunicare și negociere a conflictului în managementul educațional, în urma căruia au primit 15 puncte de credit.

În total, în Tabăra Meseriașilor din Țara lui Andrei, ediția 2017, au fost pregătiți anul aceste 300 de elevi din școlile profesionale și liceele tehnologice din Buzău. Domeniile vizate în acest an au fost: petrolier, ospitalier, mecanic, textil și electric. Astfel, se încheie Tabăra Meseriașilor, ediția 2017, în care am dezvoltat proiecte frumoase alături de mentori specializați care au reușit să le insufle elevilor dragostea pentru meserie. Vom continua demersul nostru de a susține învățământul profesional și tehnologic din România.

OMV Petrom – Resourcefulness
Din 2012, OMV Petrom a adoptat conceptul grupului OMV pentru un business responsabil – Resourcefulness. Ne propunem să dezvoltăm relaţii bazate pe câştig reciproc între societate, mediu şi companie prin soluţii inovatoare. Ne concentrăm pe managementul apei şi al CO2, inovație si energii noi și educaţie pentru dezvoltarea oamenilor.

OMV Petrom este semnatar al UN Global Compact. Standardele de etică şi codul de conduită reglementează toate relaţiile de afaceri, iar dialogul şi implicarea părţilor interesate sunt parte integrantă a practicii comune de business.

„Ţara lui Andrei” este principala platformă de implicare în comunitate. Din 2007 până în prezent am alocat peste 49 milioane euro pentru dezvoltarea comunităţilor din România.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *