Ce trebuie sa stii daca suferi de gingivita

Share the joy
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Un cabinet dentar in Bucuresti profesionist precum ProDent Clinic promite urmarea celor mai potrivite tratamente, adaptate la situatiile prezentate de pacienti, astfel incat acestia sa se bucure de cele mai bune conditii. Tratamentele sunt eficiente, sigure, rapide, iar profesionalismul medicilor ajuta la combaterea anxietatii cu care se confrunta numerosi pacienti, aceasta fiind una dintre cauzele principale pentru care se evita vizitele la medic. Pe aceasta cale se asigura sanatatea cavitatii orale si pot fi luate masurile adecvate in cazul in care sunt identificate semne.

Ce este gingivita?

Gingivita este o problema destul de comuna, care apare din diferite motive, precum o igiena orala precara, ce permite stocarea placii bacteriene la nivelul dintilor, aparitia tartrului, inghesuiri dentare, ce nu faciliteaza efectuarea igienii orale corespunzatoare sau lucrari protetice neadaptate, ce provoaca iritatii care duc pana la inflamarea gingiilor. Astfel, daca nu se iau masurile potrivite precum adoptarea unei igiene orale riguroase, placa bacteriana se dezvolta pe suprafata dintilor, iar daca nu se indeparteaza zilnic prin periaj, in timp se va transforma in tartru, iar acesta se poate indeparta doar in cadrul cabinetului stomatologic printr-o procedura numita detartraj.

Prevenirea gingivitei

Bineinteles ca pentru a preveni gingivita, alaturi de oricare alta afectiune a cavitatii orale este suficienta igienizarea corespunzatoare a danturii si urmarea unor controale la fiecare sase luni la stomatolog, pentru ca acestia sa poata lua masurile necesare daca sunt identificate probleme. Igiena orala trebuie efectuata de minim doua ori pe zi si include periajul riguros si corect, folosirea atei dentare pentru indepartarea tuturor resturilor stocate inter dentar, dar si a apei de gura.

Tratamentul gingivitei

Pentru ca gingivita nu este foarte complexa, de cele mai multe ori este suficient un detatraj, urmat de un periaj profesional si de luarea masurilor optime in cazul in care exista obturatii necorespunzatoare sau adaptarea lucrarilor protetice, pentru ca igiena orala sa poata fi efectuata ulterior in cele mai bune conditii.

Care sunt semnele?

Acestea sunt destul de clare si presupun inrosirea si inflamarea gingiilor, devenind din ce in ce mai sensibile la atingere, insa mai pot si sa sangereze in momentul periajului dentar. Un alt semn este retractia gingiilor, astfel ca dintii vor capata un aspect mai alungit, iar cand acestea sunt identificate este esential sa fie luate masuri, intrucat in caz contrar situatia se poate complica. Daca gingivita ramane netratata aceasta se poate transforma in parodontoza, o afectiune mult mai complexa si care implica un tratament mai dificil.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *