YouthSpeak. Adevarul despre Generatia Y

Share the joy
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Pentru a afla cum gandeste Generatia Y si cum putem implica Millenials in dezvoltarea societatii, AIESEC a lansat studiul global YouthSpeak. Din Romania au participat 3924 de tineri, majoritatea cu varsta cuprinsa intre 16 si 22 de ani.
Infografic YouthSpeak Report
Infografic YouthSpeak Report
Prin parteneriatul la nivel global cu ONU, AIESEC si-a luat responsabilitatea, in decembrie 2015, de a promova Obiectivele de Dezvoltare Durabila catre cat mai multi tineri si de a-i implica prin activitati concrete in atingerea lor. De aceea, prin acest studiu realizat la nivel global, ne-am propus sa aflam parerile tinerilor asupra celor mai importante subiecte actuale. Ne dorim sa intelegem dorintele si provocarile pe care acestia le intampina.

In momentul de fata sunt peste 5 milioane de tineri in Romania. Parte din acestia reprezinta generatia Y, viitoarea forta de munca din tara, viitorii CEO, ministri, profesori si parinti. Scopul studiului YouthSpeak a fost acela de a descoperi cum gandesti acesti tineri, ce-i motiveaza si cum i-am putea implica mai mult in rezolvarea problemelor globale.

Vorbind despre pasiunile lor si cum gandesc Millenials, acestia sunt motivati in viata in primul rand de familie, iubire si de a avea un scop in viata. De asemenea, tinerii romani au notat cu 5.8 (pe o scara de la 1 la 10) utilitatea universitatii in a le oferi cunostisntele si abilitatile de care au nevoie in viitor, iar cele mai importante lucruri pe care acestia si le doresc dupa absolvirea facultatii sunt: invatarea constanta, work-life balance si oportunitati globale. Mai mult decat atat, atunci cand iau o decizie importanta pentru viata lor, acestia au cea mai mare incredere in institutiile academice (23,3%), parintii si cunostintele (17%).

Guvernul a fost notat ca fiind sursa care are parte de cea mai putina incredere (doar 2,3%). In contrast cu asta, la intrebarea “Cine are cea mai mare putere sa influenteze societatea?”, guvernul a fost cel mai popular raspuns (38%), urmat de oameni (19%) si organizatiile de tineret (15%).

Puteti accesa intregul raport aici:

bit.ly/YouthSpeakReport2017

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>