BenQ domină, cantitativ și valoric, piaţa de video-proiectoare din România

Share the joy
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Bucureşti, România, Noiembrie 2017: BenQ, companie recunoscută pe plan mondial pentru inovaţii în domeniul soluțiilor de imagine și lider global pe piaţa de proiectoare cu tehnologie DLP®, rămâne lider de piaţă în România şi în cel de al treilea trimestru din 2017, cu o cotă de piață de 46% ca număr de unităţi vândute şi 33% valoric, potrivit datelor furnizate de compania Future Source Consulting.

O analiză detaliată a acestor rezultate evidenţiază o creștere a vânzărilor BenQ cu 7.5% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut şi 41% faţă de trimestrul al doilea al acestui an. Mai mult, din punct de vedere cantitativ, BenQ a vândut în România cât următorii cinci competitori la un loc.

“Ca şi vânzări, trimestrul 3 din 2017 a fost unul foarte bun pentru noi, de aceea în contextul Black Friday şi al sfarşitului de an credem că următorul trimestru va fi unul la fel de bun. În urmă cu mai puţin de o lună, am lansat peste 17 noi modele de videoproiectoare cu performaţe deosebite şi preţuri accesibile; videoproiectoare care se adresează tuturor segmentelor de utilizatori, de la educaţie, business sau professional, până la home cinema. Noile modele cu tehnologii inovatoare 4K UHD, Laser, HLD, precum şi o serie de preţuri atractive pentru modelele clasice vor convinge pe mulţi dintre pasionaţii de cinema, sport şi gaming să cumpere produsele noastre în perioada următoare.”,  a declarat Dragoş Salamac, Country Head BenQ pentru România.

Cea mai bună evoluție a vânzărilor BenQ în această perioadă s-a înregistrat pe segmentul de videoproiectoare Corporate, unde compania a obținut 53% din piața locală, acesta fiind urmat de segmentul Instituţional, cu o pondere de 41% și segmentul Home Display cu o cotă de 30%, pe toate aceste segmente de piață BenQ fiind numărul 1.

Din perspectiva dotărilor căutate de clienți, în ceea ce priveşte rezoluţia nativă de afişare, BenQ este nr. 1 în topul preferinţelor, pe segmentul FullHD obţinând 57% cotă de piaţă, 56% pentru WXGA şi 49% pentru segmentul SVGA.

Comparativ cu trimestrul precedent, în Q3 2017 piaţa de videoproiectoare din România a crescut cu +35% dpdv cantitativ şi cu +36% dpdv valoric.

Segmentele de produse importante, cu creştere în T3 2017 vs T3 2016, au fost video-proiectoarele FullHD     cu o creștere de 50% , cel al proiectoarelor 4K cu peste 130% şi cel SVGA cu +17%.

Despre Corporaţia BenQ

Având la bază viziunea “Bringing Enjoyment ‘N’ Quality to Life”, Corporația BenQ este un furnizor global de soluții și tehnologii care au ca scop îmbunătățirea tuturor aspectelor vieții umane. Pentru a realiza această viziune, compania se axează pe aspectele care contează cel mai mult pentru oamenii de azi – stilul de viață, de afaceri, sănătate și educație – cu speranța de a da persoanelor mijloacele necesare pentru un trai mai bun, creșterea eficienței, un sistem medical îmbunătățit și eficiență în educație. Aceste mijloace includ un portofoliu extins de produse și tehnologii integrate, de la proiectoare digitale, monitoare, ecrane interactive de format mare, camere foto digitale și camere video, dispozitive mobile de calcul, precum și soluții de iluminat. Because it matters.

Despre Grupul BenQ

Grupul BenQ, cu afaceri de peste 20 de miliarde de dolari pe an, este format din peste 15 companii independente care operează în mai mult de 30 de țări în industrii variate și este deservit de 100.000 de angajați. Fiecare companie a grupului este un lider recunoscut în propriul domeniu, contribuind la resursele vaste ale Grupului BenQ, de la segmentul de cercetare și dezvoltare, la resurse strategice puternice. Prin valorificarea specializării pe verticală a fiecărei companii, Grupul BenQ controlează un lanț de producție ce îi oferă o capacitate de neegalat în livrarea componentelor critice și soluțiilor de primă clasă în industriile: TFT – LCD, energie verde, produse chimice complexe și compozite cu matrice polimerică, iluminat, proiectare, componente de precizie, integrare de sisteme, servicii. Grupul susține afacerile profitabile și durabile, care împărtășesc viziunea să de lungă durată de a aduce calitate și bucurie în viața fiecărui client. Companiile din BenQ Group sunt : BenQ Corporation, AU Optronics Corporation (producător mondial de top de panouri TFT – LCD de format mare), Qisda Corporation, Darfon Electronics Corporation, BenQ Corp ESCO, BenQ Materials Corp, BenQ Guru Corp, BenQ Medical Center, BenQ Medical Technology Corp, BriView Co. Ltd., Daxin Materials Corp, Dazzo Technology Corp, Forhouse Corp., Lextar Electronics Corp. și Raydium Semiconductor Corp.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *