Technics anunță două noi modele adăugate gamei sale audio din clasa de referinţă Pick-up-ul Direct Drive high-end Technics SP-10R și sistemul de pick-up direct drive Technics SL-1000R continuă moștenirea performanțelor remarcabile ale vinilului

Share the joy
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

– Precizie excelentă: legendarul motor direct drive reconceput cu dublu stator fără miez și cu dublu rotor

– Rotație stabilă: platanul de mare greutate utilizează masa inerțială la cel mai înalt nivel al său pentru a îmbunătăți stabilitatea rotaţiei

– Design compatibil cu modelele precedente: platanul și unitatea de control sunt compatibile cu modelele anterioare SP-10MK2 și SP-10MK3 (pentru SP-10R).

București, 8 ianuarie 2018 – Renumit pentru pickup-urile sale și tehnologia de înaltă performanță, brandul Technics extinde gama din clasa de referință a componentelor audio prin modelul de pick-up SP10-R și sistemul pick-up SL-1000R.

Proiectate și fabricate pentru a obține o performanță audio de înaltă calitate, seria SP-10 cu acționare direct drive și sistemele bazate pe modelele din serie au devenit sinonime cu tehnologia direct drive și simboluri ale brandului Technics, continuând să reprezinte o sursă de inspirație și de admirație pentru melomanii din întreaga lume.

Bazându-se pe moștenirea impresionantă a brandului, modelele SP10-R și SL-1000R continuă să furnizeze un nou punct de referință pentru tehnologia pick-up-urilor moderne de înaltă fidelitate și să rămână lideri de piață într-o nouă eră.

O nou pas în evoluția către sunetul impecabil

Modelul SP10-R include un motor direct drive fără miez cu două rotoare cu bobină dublă, cu bobine pe ambele părți pentru acționare cu 12 poli și 18 bobine și cuplu suficient de ridicat pentru rotirea la capacitate maximă a platanului foarte greu. Rezultatul este o rotație stabilă cu 0,015% perturbări sau mai puțin în semnalul înregistrat, acesta fiind considerat limita de măsurare.

Pick-up-ul prezintă, de asemenea, un platan impresionant cu o greutate din alamă cu o grosime de 10 mm, echipat cu greutăți din tungsten la periferia exterioară. Greutatea din alamă este laminată în aluminiul turnat, oferind platanului o greutate totală de aproximativ 7,9 kg și o masă inerțială de aproximativ 1 tonă・cm. O garnitură fonoabsorbantă pentru eliminarea vibrațiilor nedorite este atașată în partea din spate pentru a forma o construcţie în trei straturi în vederea obţinerii unui nivel și mai ridicat de rigiditate și pentru a oferi caracteristici excelente de amortizare a vibrațiilor.

Pentru a obține o și mai bună reducere a zgomotului, unitatea de comandă este separată de unitatea principală și alimentarea în comutaţie este echipată cu o tehnologie unică, asigurând o alimentare a tensiunii cu zgomot minim prin intermediul unui nou „circuit pentru reducerea zgomotului nedorit” dezvoltat recent. În plus, comunicarea dintre unitatea principală și unitatea de comandă a fost proiectată să reziste efectelor zgomotului extern, îmbunătățind în același timp fiabilitatea. Aceste măsuri de reducere a zgomotului permit modelului SP-10R să obțină cel mai înalt raport S/N (semnal-zgomot) din lume.

Direct_Drive_Turntable_SP-10R_02

Obținerea performanțelor optime cu braț și bază excepționale

Sistemul Technics SL-1000R prezintă un braț universal de tip S cu un tub al brațului din magneziu ușor și cu izolare superioară. Brațul cu construcție cu suspensie cardanică foloseşte rulmenţi de înaltă precizie, iar meșteșugarii japonezi extrem de iscusiți se ocupă de asamblarea și ajustarea acestuia pentru obținerea unei sensibilități ridicate la mişcare iniţială și pentru a urmări cu exactitate şanţurile gravate în discuri. Pentru a asigura în continuare o reproducere a unor sunete extrem de clare, se utilizează OFC pentru cablurile interioare, astfel încât semnalul muzical transmis de la doză să nu fie diminuat și energia muzicii înregistrată pe disc să nu fie pierdută.

Baza brațului, pe care este montat brațul, este ferm integrată în cadrul pick-up-ului. Pentru protecția performanței excepționale a brațului, rulmenții acestuia, rulmenții pick-up-ului și poziția brațului rămân constante — asigurând o structură în care vibrația cauzată de rigiditatea materialelor de bază ale pick-up-ului are efect minim.

Completarea, nu înlocuirea unei tradiții bogate în pick-up-uri și sisteme direct drive extraordinare

Modelul SP-10R a fost conceput pentru a fi complet interschimbabil cu modelele anterioare din seria SP-10, precum SP-10MK2 și SP-10MK3. Pentru ca utilizatorii să poată continua utilizarea bazei de pick-up și pick-up-ul acestor sisteme anterioare, forma și pozițiile şuruburilor au fost proiectate pentru a permite compatibilitate completă cu acestea. Unitatea de comandă are aceeași formă și dimensiune cu unitatea de alimentare SP-10MK2 în vederea înlocuirii fără probleme.

Technics: Moștenirea continuă

Farmecul tehnologiei direct drive constă în capacitatea acesteia de a elimina degradarea calităţii sunetului cauzată de fluctuaţiile de rotație și vibraţiile extrem de mici dintre motor și mecanismul de transmisie. SP-10R ȘI SL-1000R fac parte dintr-o serie lungă și de succes a tehnologiilor pick-up din clasa de referință. Technics a lansat modelul SP-10 în anul 1970, reprezentând primul Pick-up Direct Drive din lume, în timp ce performanța și fiabilitatea sa extraordinară au făcut rapid din seria SP prima opțiune de pick-up pentru posturile de radio și obiectul de referință al audiofililor din întreaga lume.

Având ca obiectiv crearea unei experiențe puternice din punct de vedere emoțional și oferind tuturor posibilitatea de a experimenta puterea muzicii, Technics a stat la baza performanțelor muzicale timp de decenii. De la apariția mișcării hip hop până la succesul acesteia, ajutând la ascensiunea rapidă către celebritate a DJ-ilor și permițând audiofililor ascultarea muzicii conform dorinței creatorilor, aceasta a fost și va rămâne marca preferată a liderilor în domeniu în ceea ce privește performanța și fiabilitatea.

 

Despre Panasonic

 

Panasonic Corporation este lider mondial în dezvoltarea de tehnologii electronice diverse şi soluții pentru clienți în domeniul electronicelor de consum, aplicațiilor rezidențiale, auto, a soluțiilor profesionale şi a echipamentelor industriale. Sărbătorind în 2018 100 de ani la înființarea sa, compania Panasonic este activă la nivel global, fiind prezentă acum în peste 495 de sucursale şi 91 de societăți asociate la nivel mondial, înregistrând vânzări nete totale de 61,711 miliarde EUR în anul încheiat la 31 martie 2017. Dedicată în permanență atingerii unor noi valori prin inovare la toate nivelurile, compania utilizează tehnologiile proprii pentru a crea o viață mai bună şi o lume mai bună pentru clienții săi.

Pentru a afla mai multe despre Panasonic, accesați: http://www.panasonic.com/ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *