Avantajele tavanului fals

Share the joy
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Adesea, atunci când oamenii își imaginează un tavan fals, se gândesc la acele panouri urâte, monotone. În zilele noastre, din fericire, au apărut modele superbe de tavane false, astfel încât nu mai arată deloc „plictisitor”. Acestea pot fi clasice, funky, vibrante, elegante sau chiar bizare; practic orice vă doreşte inima. Puteți explora un milion de opțiuni de design și să alegeți unul care se potrivește cu tonul pe care doriți să-l dați camerei dumneavoastră.

Un tavan fals, cunoscut și sub denumirea de tavan suspendat, este un tavan secundar suspendat de tavanul principal. Există mai multe tipuri de materiale care sunt folosite pentru a crea un tavan fals și pentru a da un aspect definitiv camerei: plăci de gips, panouri din lemn şi altele. Placa de gips este cea mai populară alegere din ultima vreme. Funcţia unui tavan fals nu se limitează numai la îmbunătățirea farmecului vizual al casei.

foto tavan

Sigur, un tavan fals creează o nouă atmosferă în cameră şi poate ascunde aglomerația firelor, conductelor, țevilor și a altor dispozitive de fixare pe tavan. Cu toate acestea, una dintre cele mai importante utilizări pe care tavanul fals le poate aduce în casă este conservarea energiei. Pe măsură ce tavanul fals reduce volumul camerei, aerul condiționat devine mai eficient. Pe măsură ce consumul de energie scade, aerul condiționat devine mai accesibil. În plus, asigură izolarea termică din cauza unui spațiu de aer care este creat între tavanul normal și tavanul fals care nu permite căldura exterioară să pătrundă în încăpere. Astfel, camerele sunt păstrate calde iarna și vara răcoroase. Asta nu este tot; tavanul fals are, de asemenea, proprietăți acustice care reduc nivelurile de zgomot din locuința dvs. prin blocarea zgomotului exterior. În mod normal, tavanul fals este de asemenea rezistent la foc, spre deosebire de panourile din lemn.

Atunci când doriţi să vă instalaţi un tavan fals, există o mulțime de întrebări pe care vi le puneţi: „Ce design să aleg? Ce caut? Care sunt diferențele dintre modele? Sunt greu de lipit?”

În primul rând, trebuie să determinați de unde doriţi să vă cumpăraţi tavan fals. Fiecare firmă are are particularitățile sale, variind în funcţie de calitate şi preţ.

În al doilea rând, atunci când cumpăraţi tavan fals trebuie să acordaţi o atenţie deosebită adezivului. Este foarte ușor să instalați tavanul fals cu ajutorul unor instrumente potrivite. Deși puteți să-l instalați singur, este recomandabil să chemaţi un profesionist.

Este ușor să reasamblați panourile unui tavan fals în cazul lucrărilor de reparații. De asemenea, este mult mai economic să instalați un tavan fals decât să refaceți întregul tavan în caz de daune, deoarece tavanul fals este detaşabil.

Unul dintre dezavantajele majore ale tavanului fals este că poate reduce înălțimea unei încăperi cu câțiva centimetri.

Tavanul fals a devenit un simbol al modernității și sofisticării în zilele de astăzi. Oamenii sunt conștienți de importanța unui tavan fals pentru a da un alt aspect camerei dar şi confort. Nu vă mai rămâne de făcut decât să vă gândiţi la textura, finisajul şi culoarea tavanului fals pe care doriţi să îl cumpăraţi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *