Achiziţionarea celor mai bune osciloscoape

Share the joy
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Există nenumărate profesii care implică utilizarea unor osciloscoape, care afișează grafic o gamă largă de semnale electrice, de la foarte mici la extrem de mari. Un osciloscop poate capta și păstra un semnal pentru o evaluare instantanee sau poate stoca afișajul semnalului pentru o examinare ulterioară.

Fizicienii și cercetătorii folosesc frecvent osciloscoape într-o serie de aplicații diferite. Osciloscoapele deosebit de sensibile vă permit să urmăriți particule minuscule, care sunt, în special, utile pentru fizicienii nucleari, de exemplu. Un om de ştiinţă folosește un osciloscop pentru examinarea impactului diferitelor schimbări de mediu în ceea ce priveşte semnalele telefonice şi de televiziune.

Inginerii folosesc de asemenea osciloscoape – toți inginerii de proiectare folosesc zilnic anumite tipuri de osciloscoape. Aceștia se bazează pe osciloscoape de stocare digitală pentru proiectarea echipamentelor electrice / electronice.  Inginerii de sunet folosesc osciloscoape pentru evaluarea răspunsului la frecvența echipamentului sonor; inginerii de automobile folosesc osciloscoape pentru a observa vibrațiile în motoare; și inginerii de proiectare a calculatoarelor se bazează pe osciloscoape pentru determinarea vitezei procesorului, precum și a frecvenței.

Lucrătorii din domeniul sănătății folosesc și ei osciloscoape. Medicii utilizează osciloscoape pentru a observa undele cerebrale în aplicațiile de diagnosticare.

Osciloscoapele sunt utilizate pentru o serie de aplicații și într-o serie de industrii diferite. Câteva exemple de profesioniști care folosesc osciloscoape  au fost enumerate deja. Osciloscoapele reprezintă un instrument absolut integru pentru proiectarea, testarea sau repararea echipamentelor electronice. După cum puteți vedea, osciloscoapele sunt o parte importantă a multor profesii moderne.

OSCILOSCOAPE

Sfaturi simple despre ce trebuie sa luati in considerare cand achizitionati osciloscoape

Lățimea de bandă

Specificația osciloscopului principal este lățimea de bandă și este esențial să selectați un osciloscop care să aibă o lățime de bandă suficientă pentru a capta cu precizie conținutul de frecvență cel mai ridicat al semnalelor dvs.

Capacitatea memoriei

În strânsă legătură cu rata maximă de eșantionare a osciloscopului este adâncimea maximă disponibilă a memoriei de achiziție. Ar trebui să selectați un osciloscop cu memorie suficientă pentru a capta semnalele cele mai complexe cu rezoluție ridicată.

Declanșarea

Declanșarea vă permite să sincronizați achiziția osciloscopului și să afișați anumite părți ale semnalului dvs. în curs de testare. Cele mai multe osciloscoape digitale se declanșează pe traversări de margine simple, dar ar trebui să selectați osciloscopul pe baza tipurilor de declanșare avansate necesare pentru a vă ajuta să izolați semnalele cele mai complexe.

Calitatea display-ului

Calitatea afișajului osciloscopului dvs. poate face o mare diferență în capacitatea dvs. de a depana eficient desenele. Ar trebui să optați pentru un osciloscop care să ofere mai multe nivele de gradare a intensității urmăririi pentru a afișa detalii subtile ale formei de undă, cum ar fi distribuția zgomotului și alte anomalii ale semnalului.

Ușor de folosit

Osciloscopul dvs. ar trebui să fie ușor de utilizat și intuitiv. Acest lucru poate fi la fel de important ca și caracteristicile de performanță specificate. Avem osciloscoape care au evoluat de-a lungul anilor cu multe caracteristici și capabilități suplimentare, dar ușurința utilizării nu ar trebui compromisă. Ușurința în utilizare este subiectivă și trebuie să o evaluați singuri. Cu toate acestea, există câteva lucruri pe care le puteți căuta atunci când doriti să evaluați ușurința de utilizare:

-Meniuri de ajutor încorporate, care reduc necesitatea de a consulta manualele

– Afișaje în culori, care permit vizualizarea formei de undă și a datelor de măsurare în același timp

-Control wireless de la distanţă

Astfel, aveţi la îndemână sfaturi utile în alegerea celor mai bune osciloscoape şi puteţi pleca în căutarea lor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *