ELKO Group organizeaza conferinta regionala a partenerilor din industria IT – ELKO MeetUP

Share the joy
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
cof
cof

Cu cea mai mare cifra de afaceri din istoria sa realizata anul trecut, grupul ELKO isi consolideaza pozitia de lider in industrie in zona Europei si Asiei Centrale, fiind totodata una dintre cele mai mari companii din Letonia. Cei mai mari jucatori din domeniul IT din regiune s-au reunit la conferinta “ELKO MeetUP 2018” pe 17 mai in Riga (live pe elko25.com), pentru a celebra aniversarea a 25 de ani de ELKO.

Una dintre cheile succesului ELKO este decizia de a alege calea consolidarii regionale, in locul globalizarii, pe care atat de multe companii mari din alte sectoare au ales-o. Aceasta strategie ne permite sa pastram avantajele competitive – capacitatea noastra de a fi eficienti, care nu rezulta din automatizarea activitatilor, ci, mai curand, vine sa accentueze importanta abordarii personale. Este singura modalitate prin care putem sa ne pastram legatura cu clientul, care a devenit si mai valoroasa acum, cand automatizarea s-a raspandit foarte mult. In plus, alegem sa functionam numai pe pietele a caror cultura ne este familiara si unde cooperarea este reciproc avantajoasa“, a fost unul dintre cei mai importanti factori de dezvoltare mentionati de Svens Dinsdorf, directorul Grupului ELKO.

In data de 17 mai, ELKO organizeaza la Riga conferinta regionala IT pentru parteneri “ELKO MeetUP”. Evenimentul reuneste 600 de parteneri dedicati si clienti din Statele Baltice, Europa Centrala si de Est, CSI (Comunitatea Statelor Independente) si Tarile Nordice, precum si reprezentanti ai producatorilor din intreaga lume. Conferinta se concentreaza pe diferite teme tehnologice, cum ar fi: securitatea cibernetica, tehnologia blockchain si trenduri in distributie. Una dintre cheile succesului ELKO este ca faptul ca vede importanta abordarii personale in afaceri. Astfel, programul conferintei acopera si subiecte precum gandirea critica, atingerea obiectivelor de afaceri si rolul comunicarii in domeniul inteligentei artificiale.

Printre vorbitorii principali se numara directorul grupului ELKO, Svens Dinsdorf, care a adresat rolul actual al distributiei, directorul general al ”Global Technology Distribution Council”, Peter Van Den Berg, care a abordat tema succesului in industrie si tendintele pe parcursul ultimilor 25 de ani si directorul de inovare al “PHD Global Business”, Phil Rowley, care a explicat modul in care brandurile pot utiliza inteligenta artificiala, realitatea virtuala si extinsa in strategiile de marketing.

Conferinta are loc in limba engleza, iar transmisia live este disponibila pe site-ul ELKO si pe pagina de Facebook. Transmisia live a inceput la ora 10:00 si are loc pe toata durata evenimentului. Pentru a vedea programul complet al conferintei, vizitati https://www.elko25.com.

Aniversand 25 de ani de activitate, ELKO a devenit unul dintre cei mai mari distribuitori de produse si servicii IT din Europa si Asia Centrala. Totul a inceput cu patru persoane si ideea lor despre o companie. Prin cresterea volumului si imbunatatirea eficientei, acum ELKO nu mai este doar un lider in Letonia, ci si in intreaga regiune, fiind o companie cu peste 700 de angajati. In prezent, ELKO reprezinta 210 de producatori, dintre care cu 80 a inceput cooperarea in ultimii doi ani.

Oferind produse si servicii pentru peste 7700 de clienti din 30 de tari diferite din Europa si Asia Centrala, compania a atins cifra de afaceri de aproape 1,5 miliarde de euro in 2017. Profitul brut al companiei a crescut cu 42% fata de 2016, iar cea mai mare crestere a cifrei de afaceri a avut loc in Statele Baltice (cu 8,8%). Grupul ELKO si-a inceput activitatea si in Europa de Nord, achizitionand 85% din actiunile Gandalf Distribution AB, unul dintre principalii distribuitori de hardware si electronice din Suedia.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *