7 teorii interesante si ciudate despre inventatorul Bitcoin

Share the joy
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Daca vreti o poveste moderna plina de mister si intrigi, veti fi incantati de enigmatica poveste din jurul fondatorului Bitcoin: Satoshi Nakamoto. Care este esenta acestui mister? De fapt, persoana din spatele numelui Satoshi Nakamoto nu a fost niciodata identificata.

Moneda digitala Bitcoin a devenit un fenomen care a fascinat pana si pe cei mai sceptici milionari ai lumii, asa cum este George Soros. Marile companii, precum Microsoft, accepta plata in Bitcoin, iar companii specializate, precum https://www.cryptocoin.pro/bitcoin/, asigura vanzarea si cumpararea acestei cryptomonede. Cu toate acestea, omul din spatele acestui fenomen ramane un mister. Iata cateva lucruri ciudate in legatura cu el:

poza florinblog.info - CryptoCoin.pro.docx

1.Satoshi Nakamoto este un pseudonim

Motivul pentru care numele “Satoshi Nakamoto” a devenit asociat cu Bitcoin este faptul ca a fost listat ca autor al documentului care contine descrierea proiectului.

  1. Un milionar?

Se estimeaza, potrivit Business Insider , ca in contul lui Satoshi Nakamoto se afla aproximativ un milion de Bitcoin. Asta inseamna ca averea sa a ajuns la un moment dat chiar la valoarea de 17 miliarde de dolari.

  1. A cheltuit doar 500 de Bitcoin

Prin examinarea registrelor, programatorul Sergio Demian Lerner a stabilit o persoana care, cel mai probabil, este Satoshi Nakamoto, care a cheltuit doar aproximativ 0005% din averea dobandita sau aproximativ 500 de Bitcoin, ceea ce potrivit cursului CryptoCoin.pro la data de 15 mai 2018, inseamna 636.290 euro.

 

  1. Nominalizat al Premiului Nobel

In 2015, Satoshi Nakamoto a fost nominalizat la Premiul Nobel pentru Stiinte Economice de catre Bhagwan Chowdhry, profesor de finante la UCLA.

  1. Este probabil sa fie mort

Se crede ca Hal Finney, prima persoana care a facut o tranzactie cu Bitcoin a fost de fapt Satoshi Nakamoto. Daca este asa, misterul identitatii fondatorului nu poate fi rezolvat niciodata, deoarece Finney a murit in 2014 de scleroza laterala amiotrofica.

  1. Satoshi Nakamoto poate fi un grup de oameni?

Din moment ce identitatea reala a lui Satoshi Nakamoto nu este confirmata, este posibil ca „el” sa fie “ea” sau chiar “ei”. Alti cercetatori cred ca Nakamoto era un pseudonim pentru un grup de oameni, in vreme ce altii cred ca NSA – agentia nationala de securitate a SUA – se afla in spatele crearii Bitcoin.

  1. Poate fi un grup de companii

Unii utilizatori ai Bitcoin-ului au sugerat (in gluma) ca Satoshi Nakamoto ar putea fi de fapt un grup de patru companii de tehnologie asiatica: Samsung, Toshiba, Nakamichi si Motorola. Numele ar proveni de la combinatia dintre: “sa” de la Samsung, “toshi” de la Toshiba, “naka” de la Nakamichi si “moto” de la Motorola.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *