Protejeaza-ti sanatatea purtand bijuterii cu pietre semipretioase sau pretioase!

Share the joy
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

earrings-2283994_960_720

Din cele mai vechi timpuri, oamenii au intuit ca metale pretioase sau pietre frumos colorate pot ajuta si sanatatii. Unul dintre efectele descoperite de intelepti ai diverselor popoare stravechi, confirmat recent si stiintific este puterea vindecatoare a culorilor. Beneficiile culorilor se folosesc, actualmente, si in educatie, zugravindu-se, de exemplu,  scolile in anumite culori care stimuleaza invatarea, atentia si creativitatea sau diminueaza stresul (culori pale din familia galbenului, verdelui, albastrului, rosului).

Pe de alta parte, s-a dezvoltat o stiinta a puterii vindecatoare a cristalelor, conform careia fiecare piatra are un efect terapeutic. Si, ca urmare, exista foarte multi adepti ai acestei credinte, care poarta diverse pietre convinsi fiind ca ii ajuta sa-si mentina sanatatea sau corpul energetic la niveluri optime.

Pietre vindecatoare

Fie este doar autosugestie, fie un rezultat al puterii vindecatoare a culorilor sau a energiei emanate de cristale, faptul ca pietrele semipretioase sau pretioase fac bine este confirmat de multe cazuri de vindecare monitorizate stiintific.

Pietrele rosii (de exemplu: rubinul) sunt folosite in tratarea anemiilor, dar si a depresiilor. Pietrele verzi (smarald, agata etc.) sunt benefice pentru disfunctii ale sistemului nervos si  au un efect calmant. Pietrele albastre (safirul, turcoazul, acvamarinul) calmeaza si ajuta la tratarea afectiunilor gatului. Pietrele galbene (de exemplu: topazul, ambra) tonifica sistemul nervos, dar amelioreaza si afectiuni ale stomacului si ficatului.

Frumusetea pietrelor pretioase sau semipretioase completeaza utilitatea acestora, astfel incat sunt incorporate in bijuterii. Este bine sa avem la indemana un lantisor cu un medalion in care sa fie montata o piatra albastra sau chiar un colier cu mai multe astfel de pietre pretioase sau semipretioase, care ar putea ajuta la infectii ale gatului sau la probleme ale tiroidei.

Atentie insa la metalele pe care sunt montate astfel de pietre! Unele persoane au alergii la metale si se pot alege cu mancarimi si chiar rani din cauza bijuteriilor care nu sunt din aur, argint, cupru sau inox.

Pietrele semipretioase se monteaza cel mai adesea folosindu-se argintul, iar daca alegem sa purtam cercei de argint cu pietre, acestia ne vor pune in evidenta si trasaturile fetei sau culoarea ochilor pe langa faptul ca ne vor da un plus de energie sau ne vor ameliora anumite probleme de sanatate.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *