Cum etichetezi fara sa distrugi obiectele?

Share the joy
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

flowers-1693735_960_720

Multe etichete sunt atat de lipicioase incat unele suprafete mai sensibile sau materiale dure raman cu urme greu de curatat. Cartile, de exemplu, nu au preturile tiparite pe coperti, fiind etichetate de catre librari cu preturi si alte detalii de produs, insa unele coperti se rup daca se incearca dezlipirea etichetei.

Solutii de etichetare pentru obiecte refolosibile

Borcanele cu dulceata, compoturi sau zacusca sunt etichetate in fiecare an de gospodine, iar dupa folosire se curata cu greu eticheta. Fiind etichete notate de mana, mai simpla ar fi folosirea unei benzi de hartie, care ramane fixata pe borcane suficient de bine, dar nu lasa urme dupa dezlipire.

Pentru organizarea lucrurilor in cutii, in general se folosesc etichete pentru notarea obiectelor puse in cutii, dar daca se doreste reutilizarea cutiilor, eticheta va trebui dezlipita sau acoperita cu alta. Ideale ar fi etichetele reutilizabile, dar si banda de hartie sau hartiutele post it pot inlocui etichetele lipite pe cutii.

Etichetarea obiectelor cu risc de deteriorare

Magazinele sau producatorii folosesc in general pungi pentru a putea eticheta produsele comercializate, asigurandu-le astfel protectie. Cand volumul de lucru este mare, nu-i posibila, in general, scrierea cu mana a etichetelor, folosindu-se o imprimanta de etichete, care genereaza informatii direct configurate, insa astfel de etichete folosesc lipici rezistent. Unele produse vin de la producator cu detaliile destinate etichetei imprimate pe ambalaj, respectiv cod de bare si mentiunile obligatorii specifice produsului, iar comerciantul indica pretul la raft, printr-o eticheta unica pentru un sortiment de produse.

In situatii in care produsul nu este protejat cu punga, precum cartile din librarii, care stau deschise pentru a fi rasfoite sau hainele de pe raft, care se pot proba, atunci produselor fie li se ataseaza o eticheta prinsa pe un snur, fie se gaseste o alta solutie de etichetare care sa nu distruga produsul.

Cartile tiparite in ultimii ani au majoritatea coperta infoliata, insa cele care au supracoperta nu sunt de obicei infoliate. Acestora li se poate atasa o cutie de protectie, o coperta provizorie sau se pastreaza un exemplar exclusiv pentru raft, pentru a putea fi rasfoit de clienti.

Evident ca solutiile de etichetare pot fi nelimitate, in functie de imaginatie si de natura produsului, comerciantii acordand si designului etichetei o atentie deosebita.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *