ABC-ul evitarii chimicalelor in hrana si ingrijirea copiilor

Share the joy
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

child-164454_960_720

Suntem, in diverse feluri, agresati de poluare, iar alimentele si produsele destinate curateniei casei sau ingrijirii corporale trebuie alese cu mare atentie pentru a evita chimicalele periculoase pentru sanatate. Majoritatea oamenilor nu se gandesc la posibilele probleme de sanatate la care se expun daca nu au grija sa cumpere cu atentie produsele care au impact asupra organismului sau daca nu fac un minim efort pentru detoxifiere din cand in cand, aici fiind incluse si perioadele religioase de post.

Daca pe adulti nu-i intereseaza sa evite agresiunea produselor alimentare sau nealimentare asupra corpului lor, cand este vorba despre copii, mai ales despre cei mici, impactul chimicalelor este mult mai mare la un organism mic, cu imunitate in curs de formare.

Copiii mici nu trebuie obisnuiti cu alimente sau bauturi dulci!

Majoritatea produselor dulci contin E-uri, chimicale care afecteaza profund sanatatea oricarui organism, cu atat mai mult a copiilor mici. In plus, zaharul creeaza dependenta, fiind comparat cu drogurile ca impact negativ asupra corpului, iar efectele pe care le poate avea asupra copiilor mici sunt agitatie, risc de diabet, carii, carente asupra sistemului osos si multe altele.

Bebelusii pot fi invatati cu anumite alimente, chiar daca parintii observa preferinte pentru unele mancaruri sau refuzul pentru altele. Laptele matern are, intr-adevar, gust usor dulce, dar si fructele sunt dulci, deci un copilas nu trebuie neaparat indopat cu dulciuri daca trebuie sa primeasca recompense. Cand intra in comunitate – la cresa, gradinita sau la scoala –, alimentatia depinde si de institutia respectiva, moment in care parintii nu mai detin controlul hranei, dar trebuie sa fie realisti si sa lase copilul sa nu se izoleze din cauza unor dulciuri sau a produselor cu carne, in cazul parintilor care doresc pentru copii o hrana lacto-ovo-vegetariana.

Alimentele bio sunt mai scumpe, dar au un oarecare control din partea institutiilor abilitate, care certifica si asigura consumatorii ca nu contin pesticide, ingrasaminte si tot felul de tratamente chimice, astfel incat ideal ar fi ca astfel de produse sa fie exclusive in alimentatia copiilor.

Iar chipsurile, bauturile carbo-gazoase si tot felul de pachete cu alimente divers colorate pot fi otravuri lente pentru copiii mici! Chiar daca nu fac in scurt timp alergii, imunitatea lor scade, apar imbolnaviri frecvente, iar dupa ani de zile corpul reactioneaza prin boli chiar foarte grave, inclusiv cancer.

Mare grija la cosmeticele copiilor!

Pe vremuri, toata familia se spala cu acelasi sapun sau sampon. Insa cu cateva zeci de ani in urma apa nu era atat de poluata, nici mediul, nici mancarea foarte incarcata cu aditivi alimentari, iar cei mici nu erau atat de predispusi la alergii.

Chiar si adultii se trezesc cu reactii alergice dupa folosirea unui sampon de proasta calitate sau a unei creme, ceea ce ii determina sa fie mai atenti ulterior la produsele cosmetice cumparate. Pentru ingrijirea corporala a copiilor exista produse speciale, iar daca parintii au rabdare sa se informeze, pot apela la magazinele specializate pentru a cumpara diverse sapunuri, pasta de dinti, creme si unguente cat mai naturale, uleiuri si ceaiuri etc., care ajuta la prevenirea, ingrijirea si vindecarea unor probleme de sanatate.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *