Cum sa decorezi pentru a avea casa visurilor tale

Share the joy
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

pillow-sofa_74190-3588

Notiunea de casa de vis are semnificatii diferite pentru fiecare dintre noi. Pentru unii este o casa cu etaj, decorata intr-un stil clasic si obligatoriu cu o gradina imensa, in timp ce pentru altii este un penthouse de tip duplex amenajat intr-un stil minimalist cu piese de designer. Cert este ca nu exista o reteta pentru a realiza o casa de vis, totul este subiectiv si depinde foarte mult de gusturile, pasiunile si personalitatea celor care locuiesc in ea.

Daca in primul rand tu nu stii ce iti doresti, fie si numai la nivel de stare si ambianta, niciun specialist nu o sa te poata ajuta. El are nevoie de o directie, de un brief oricat de scurt si general ar fi el, pentru a avea un punct de pornire. Altfel va realiza o casa pe placul lui, dar nu neaparat si pe placul tau, va fi casa visurilor lui si nu cred ca asta iti doresti. Daca esti in cautarea unei case, sa stii ca agentia imobiliara Royal Imob are un portofoliu cu vanzari de vile in Ploiesti pe care le poti vedea oricand.

Dincolo de personalitatea si preferintele tale estetice exista totusi cateva lucruri care te pot ghida in demersul tau pentru a avea o casa de vis. Practic, este important sa obtii spatii in care sa te simti bine, sa te relaxezi si in care sa-ti faca mereu placere sa-ti petreci timpul liber. O casa de vis, dincolo de amenajare, de piese de mobilier sau de tendinte in materie de design, trebuie sa fie perfect functionala, sa se muleze stilului tau de viata si necesitatilor tale. Spre exemplu, daca ai o colectie impresionanta de carti, un living minimalist cu trei etajere suspendate pe un perete nu este tocmai ce-ti trebuie sau ce te va ajuta.

Idei de amenajare

Creeaza cu usurinta o prima impresie buna inca de la inceput si vopseste usa de la intrare intr-o culoare indrazneata. Specialistii cred ca usa de la intrare poate fi ea insasi o piesa de decor. Londra a dus asta la rang de arta in unele dintre cele mai frumoase si populare cartiere ale ei. Poti alege un rosu inchis, visiniu, verde sau chiar albastru. Te poti inspira si din filmele britanice sau americane.

Stiai ca poti sa combini mai multe stiluri decorative? Nu spune nimeni ca trebuie sa urmezi o singura directie de design, poti imbina mai multe stiluri decorative care iti plac. Totul este sa ai totusi o masura a lucrurilor si sa pastrezi un echilibru intre elementele diferite. Poti opta pentru un finisaj industrial al peretilor din caramida aparenta sau tencuiala nefinisata, piese de mobilier retro si scaune vintage cu tapiterie din catifea. Poti sa iti decorezi casa cu tot ce vrei, insa nu uita ca nu trebuie sa exagerezi, iar daca alegi sa combini mai multe stiluri, ai grija ca acestea sa se imbine perfect.

Da viata casei prin culoare, plante, decoratiuni si atentie pentru detalii. Plantele si florile fac o casa sa fie mult mai primitoare. Asaza o patura dintr-un material fin pe canapea, joaca-te cu pernele decorative, foloseste dimensiuni, culori si texturi diferite. Creeaza atmosfera cu ajutorul lumanarilor parfumate, gaseste aromele care iti plac si te relaxeaza sau te binedispun dupa o zi grea.

Daca te gandesti deja la cum va arata casa visurilor tale, nu uita sa contactezi agentia imobiliara Royal Imob pentru a vedea un impresionant portofoliu cu vanzari de vile in Ploiesti si alege casa perfecta pentru tine!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *