RAZER SE PREGĂTEȘTE DE 2019 SOUTHEAST ASIAN GAMES ALĂTURI DE CEI MAI BUNI JUCĂTORI DIN REGIUNE

Share the joy
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

PhilSGOC promite Razer și jucătorilor profesioniști o desfășurare fără probleme a evenimentului, care reprezintă culminarea unui an de eforturi susținute pentru a dobândi recunoașterea sporturilor electronice ca discipline sportive oficiale, premiate cu medalii

BUCUREȘTI, 29 noiembrie – Razer™, cel mai popular brand de lifestyle pentru gameri la nivel mondial, a început numărătoarea inversă până la startul evenimentului 2019 Southeast Asian Games (SEA Games 2019). Acreditat de Comitetului Olimpic Internațional și organizat cu participanți proveniți din 11 țări, SEA Games 2019 va fi primul eveniment din lume în care sporturile electronice sunt recunoscute ca discipline sportive medaliate.

În mai puțin de o săptămână, va avea loc în Filipine ceremonia de inaugurare a SEA Games Esports, care marchează un moment istoric: recunoașterea sporturilor electronice ca discipline sportive medaliate. Jucătorii profesioniști considerați de acum sportivi digitali, se vor confrunta pentru a dobândi primele medalii oferite de SEA Games în cadrul unor competiții de Mobile Legends: Bang Bang, Arena of Valor, Dota 2, Starcraft II, Tekken 7 și Hearthstone.

“Acest moment este unul istoric atât pentru sporturile electronice, cât și pentru SEA Games,” a declarat Min-Liang Tan, co-fondatorul și CEO-ul Razer. “Participarea la SEA Games reprezintă un pas important în legitimizarea sporturilor electronice la nivel global. Suntem foarte mândri de evoluția acestui domeniu și vom continua să oferim suport jucătorilor profesioniști din întreaga lume.”

PhilSGOC garantează cele mai bune condiții pentru jucătorii professioniști

Comitetul  de organizare SEA Games din Filipine (PhilSGOC) și Razer sunt în legătură permanentă pentru a asigura confortul și siguranța jucătorilor profesioniști. În cadrul unei întâlniri au fost analizate aspectele negative semnalate de presă privind condițiile oferite atleților participanți la  SEA Games, inclusiv spațiile de desfășurare a competițiilor, condițiile de cazare și alimentația sportivilor. PhilSGOC a garantat Razer că jucătorii profesioniști vor avea parte de cele mai bune condiții. Mai mult, spațiul în care se vor organiza turneele (Filoil Flying V Centre) va beneficia de toate echipamentele necesare pentru buna desfășurare a competițiilor.

“Am fost asigurați de PhilSGOC că bunăstarea atleților reprezintă cea mai importantă prioritate a lor. Jucătorii profesioniști vor beneficia de un mediu optim pentru a putea pune în valoare întregul lor potențial,” a adăugat Tan. “Sportivii digitali scriu istorie: ei nu mai concurează doar pentru țara pe care o reprezintă, dar și pentru legitimizarea sportului. Participarea la SEA Games va încuraja apariția de noi talente, care la rândul lor vor aduce o schimbare majoră în lumea jocurilor profesioniste de care sunt pasionați.”

Drumul spre legitimizarea sporturilor electronice

De mai bine de un deceniu, Razer a făcut eforturi majore pentru a promova sporturile electronice la nivel global, acesta fiind unul dintre primele branduri care au investit în echipele profesioniste și în campionatele organizate pentru ele, prin publicitate și sponsorizări. Având scopul de a sprijini jucătorii profesioniști din întreaga lume, Razer a înființat Team Razer, un grup de elită alcătuit din jucători profesioniști care concurează în turnee organizate în întreaga lume. Din Team Razer fac parte Evil Geniuses, mousesports, Team Alliance și mulți alții.

Din postura de partener oficial de sporturi electronice al SEA Games 2019, Razer a implementat o campanie de un an pentru a crește sprijinul venit din regiune. O delegație condusă de CEO-ul Min-Liang Tan s-a întâlnit cu PhilSGOC și cu reprezentanții Comitetului Olimpic Filipinez (POC) în mai mult rânduri în 2018. Scopul discuțiilor a fost includerea sporturilor electronice în  SEA Games 2019. Rezultatul acestor eforturi poate fi urmărit în luna decembrie a acestui an.

Bine pregătiți și perfect echipați

În cadrul evenimentului, jucătorii profesioniști vor folosi cele mai bune periferice dezvoltate de Razer în mod special pentru competiții. De exemplu, recent lansatul Razer Viper, un mouse de gaming cu greutate redusă și switch-uri optice, proiectat în colaborare cu cei mai renumiți jucători profesioniști, este mouse-ul de gaming oficial al SEA Games 2019. Pentru ca jucătorii participanți să fie pregătiți și în formă maximă, Razer a organizat și o serie de antrenamente premergătoare marilor competiții.

În septembrie a avut loc primul Razer SEA Games Esports Bootcamp în Singapore, la care au participat echipele de Dota 2 din regiune. Sportivi digitali proveniți din Singapore, Indonezia, Tailanda și Filipine ce urmează să participe la SEA Games au fost antrenați de Sam ‘Bulba’ Sosale, unui din cei mai buni jucători ai echipei Evil Geniuses.

Seria de antrenamente a continuat în noiembrie, cu o sesiune organizată pentru jucătorii profesioniști de Tekken 7 din Indonezia, Malaysia, Filipine și Tailanda. Participanții au fost pregătiți de Kim “JDCR” Hyunjin, unul dintre cei mai buni jucători de Tekken din lume.

Ceremonia inaugurală de deschidere a SEA Games 2019 va avea loc la Filoil Flying V Centre din Manila pe data de 5 decembrie 2019. Punctul culminant al competițiilor va fi reprezentat de finalele ce vor avea loc pe 10 decembrie 2019.

Transmisiunile în direct ale celor mai importante confruntări, alături de calendarul competițiilor, vor fi disponibile pe pagina SEA Games Razer dedicate sporturilor electronice. Pentru mai multe detalii vizitați această pagină.

Pentru a putea participa la ceremonia din Manila, folosiți această pagină pentru înregistrare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *