Următorul pas în evoluția digitală: Anvelopele inteligente NOKIAN TYRES INTUITU™ sunt deja disponibile pe piața din Finlanda

Share the joy
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Nokian Tyres a anunțat lansarea anvelopelor inteligente Intuitu la târgul Agritechnica 2019 din Hanovra, în luna noiembrie a anului trecut. Transformarea digitală a anvelopelor pentru utilaje cu capacitate de volum mare revoluționează condusul de zi cu zi și gestionarea flotei, astfel că, începând de acum, noile anvelope Intuitu sunt disponibile pentru vânzare în Finlanda, pentru anumite utilaje agricole și operațiuni contractate, urmând să fie disponibile și în alte țări și regiuni în viitorul apropiat.

Soluția de anvelope inteligente Nokian Tyres Intuitu a fost apreciată încă de la lansare pentru simplitatea mecanismului de funcționare. Este nevoie de un set de anvelope inteligente, echipate cu senzori, și de aplicația Intuitu instalată pe smartphone-ul șoferului, pentru a obține datele despre presiunea și temperatura din anvelope direct pe ecranul acestuia.

„Managerii de flote au fost încântați de posibilitatea de a avea acces rapid la informații vitale despre anvelope și memento-uri, disponibile într-o configurație simplă.”, spune Matthew Crocker, Product Manager, Nokian Tyres. „Anvelopele premium pentru tractoare sunt o investiție demnă de luat în seamă.”, completează acesta.

Avantajul digital

În acest moment, proiectul Nokian Tyres Intuitu constă în anvelope inteligente echipate cu senzori și o aplicație mobilă. Șoferii trebuie doar să comande anvelopele inteligente și să descarce aplicația. Anvelopele inteligente sunt înregistrate în aplicația Intuitu, care monitorizează poziția și presiunea anvelopelor, precum și datele de temperatură pentru toate vehiculele echipate cu anvelope inteligente. Proprietarul flotei poate invita în aplicație șoferi și vehicule, în funcție de necesități. Astfel, șoferul rămâne la curent și primește alerte cu privire la vehiculul utilizat, în timp ce managerul flotei privește imaginea de ansamblu și poate profita la maximum de anvelope și utilaje. De asemenea, producătorii de utilaje vor beneficia de o soluție de tip plug & play pentru anvelopele inteligente și de angajamentul crescut din partea clienților, adus de această soluție. Mai mult decât atât, înregistrarea Intuitu extinde garanția anvelopelor.

„Cunoașterea performanței anvelopelor ajută la economisirea costurilor pentru combustibil și la îmbunătățirea siguranței la locul de muncă”, adaugă Matthew Crocker. „Dimensiunea digitală a anvelopelor înseamnă și mai mult decât atât, iar noi avem o multitudine de idei magnifice de pus în practică!”, completează acesta.

 
MAI MULTĂ LINIȘTE PENTRU

 

ȘOFERI MANAGERI & PROPRIETARI DE FLOTE
· Productivitate crescută și mai puține griji · Durată de viață îmbunătățită a anvelopelor
· Mediu de lucru sigur · Timp de repaus mai mic pentru utilaje
· Garanție extinsă · Cost total de proprietate mai mic

Intuitu pe șantier

Soluția pentru anvelope inteligente Intuitu a fost testată integral și a devenit deja o parte importantă a activității utilizatorilor de testare. Antreprenorul finlandez Jari Suontausta a folosit Intuitu în flota sa de trei tractoare. Modul în care acesta lucrează s-a schimbat odată cu dimensiunea digitală a anvelopelor.

Nokian Tyres Intuitu face mai ușoară urmărirea stării anvelopelor și oferă economii financiare.”, spune Jari Suontausta. „Diminețile sunt fără efort acum, pentru că pot verifica dacă totul este în regulă cu o singură privire pe telefon.”, completează acesta.

Jari Suontausta este impresionat și de modul în care Nokian Tyres Intuitu l-a ajutat să reacționeze rapid în cazul unor probleme: „Există uneori o mulțime de cuie și de piese metalice pe șantier, astfel că perforarea anvelopelor devine ceva obișnuit.”, explică el. „Aceste rupturi se repară ușor și fără un buget ridicat dacă sunt detectate de la început. Altfel, o anvelopă foarte scumpă poate fi distrusă dacă problema nu este observată la timp.”, completează acesta.

Disponibile acum, pregătite pentru viitor

Vânzarea anvelopelor inteligente Nokian Tyres Intuitu începe treptat, pornind din Finlanda, cu cele patru anvelope emblematice pentru tractoare Nokian Tyres: Nokian Ground King, Nokian TRI 2, Nokian Hakkapeliitta TRI și Nokian Tractor King. Fabrica va începe livrarea comenzilor în septembrie, iar aplicația Intuitu va fi disponibilă pentru descărcare în același timp. Comenzile se vor realiza în prima fază prin intermediul distribuitorului de anvelope Vianor, după care vor urma și alți distribuitori. Anvelopele sunt livrate în termenul standard de livrare.

În Finlanda suntem pe teren propriu, iar clienții sunt dornici să încerce noi tehnologii”, spune Manu Salmi, SVP, Managing Director, Nokian Heavy Tyres. „Urmează să extindem disponibilitatea acestor anvelope și în alte țări.”, completează acesta.

Manu Salmi este entuziasmat în special de exploatarea unei noi lumi digitale: „După ani de testare și dezvoltare, este un sentiment extraordinar să punem la dispoziția utilizatorilor aceste posibilități digitale revoluționare”, adaugă Manu Salmi. „Scopul nostru este să oferim o experiență de condus mai liniștită, o activitate mai sigură, mai eficientă și mai durabilă, iar Intuitu face aceste lucruri posibile.”, explică acesta.

În timp ce caracteristicile actuale ale Intuitu vor schimba deja modul în care sunt utilizate anvelopele, acesta este doar începutul. De exemplu, sunt în curs de dezvoltare măsurarea adâncimii benzii de rulare și integrarea Nokian Tyres Intuitu cu propriul software de operare al utilajului.

„Este o etapă importantă, poate cea mai importantă, însă munca de dezvoltare continuă.”, afirmă Manu Salmi. „Abia descoperim tărâmul digital, iar ambiția noastră nu ne va lăsa să ne oprim aici!”, concluzionează acesta.

Informații suplimentare:

Matthew Crocker, Product Manager, Digital Services, Nokian Heavy Tyres Ltd

Matthew.crocker@nokiantyres.com, tel. +358 10 401 7049

Manu Salmi, SVP, Managing Director, Nokian Heavy Tyres Ltd

Manu.salmi@nokiantyres.com, tel. +358 10 410 7680

Mai multe informații și fotografii:

Fotografii și materiale de presă: www.nokiantyres.com/intuituPR

Pagina produsului: www.nokiantyres.com/intuitu

Website-ul companiei: www.nokiantyres.com/heavy

Twitter I YouTube I Facebook I LinkedInI Instagram

Nokian Tyres dezvoltă și produce anvelope premium pentru persoanele care apreciază siguranța și durabilitatea. Inspirați de moștenirea noastră scandinavă, fabricăm produse inovatoare pentru autoturisme, camioane si utilaje grele, pentru un condus fără griji în orice condiții. Lanțul nostru Vianor furnizează anvelope și service auto. În 2019, vânzările nete ale companiei au fost de 1,6 miliarde de euro și am avut aproximativ 4.700 de angajați. Nokian Tyres este listată la Nasdaq Helsinki. Mai multe informații: www.nokiantyres.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *