Noul HUAWEI Mate 40 Pro: cel mai ecologic smartphone din portofoliul Huawei

Share the joy
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Huawei dezvăluie primul card digital de garanție din industrie

București, 12 noiembrie 2020 – Huawei Consumer Business Group, lider în tehnologie la nivel mondial, și-a consolidat angajamentul pentru un viitor mai sustenabil odată cu lansarea celui mai ecologic smartphone din portofoliul companiei de până acum. Astfel, în procesul de realizare a noului dispozitiv, compania a reușit să reducă cu 28% componentele din plastic, cu 90% documentația pe hârtie și totodată să elimine garanția pe hârtie, înlocuind-o cu un card digital.

Huawei a demarat mai multe cercetări pentru obține informații relevante cu privire la atitudinea consumatorilor în ceea ce privește sustenabilitatea. Potrivit rezultatelor obținute, unul din patru consumatori europeni își dorește eliminarea ambalajelor din plastic până în 2025. Consumatorii nu sunt îngrijorați doar cu privire la plastic, astfel că 71% dintre ei  își doresc ca documentația pe hârtie să fie eliminată din ambalaje, pentru a reduce consumul de hârtie.

Noul card digital de garanție, lider în industrie, le permite utilizatorilor HUAWEI Mate 40 Pro să își acceseze cu ușurință documentele cu ajutorul unui cod QR scanabil de pe dispozitiv sau, pur și simplu, prin descărcarea acestora de pe site-ul Huawei. În plus, Ghidul QuickStart a fost redus de la 340 de pagini la doar 44, eliminând astfel 90% din documentația pe hârtie. Deși legea împiedică în prezent eliminarea întregului ghid de hârtie, Huawei lucrează la acest aspect pentru viitor.

Suntem de părere că întreaga industrie trebuie să ia măsuri pentru a gestiona problemele de mediu din ce în ce mai acute cu care ne confruntăm zilnic. Lansarea celui mai ecologic smartphone de până acum, HUAWEI Mate 40 Pro, contribuie în mod semnificativ la reducerea ambalajelor din plastic și hârtie și reprezintă doar câțiva pași din călătoria noastră spre conturarea unui viitor mai verde și mai luminos.”, spune Wang Wei, Country Manager Huawei Consumer Business Group România.

 Alte rezultate importante obținute în urma cercetărilor:

  • Jumătate (55%) dintre consumatori reciclează în fiecare zi, subliniind că mai este un drum lung de parcurs pentru a realiza o economie complet circulară.
  • Aproape un sfert (23%) au afirmat că obstacolul cel mai mare în calea reciclării este confuzia între ceea ce poate fi și ceea ce nu poate fi reciclat, mulți crezând în mod greșit că obiecte precum folia de plastic (30%), cutiile de pizza (59%) și ambalajele de cipsuri (37%) sunt reciclabile pe scară largă.
  • 20% au mărturisit că au aruncat dispozitivele electronice vechi în loc să le recicleze sau să le refolosească.
  • 1% dintre respondenți au recunoscut că au acasă peste 10 telefoane vechi.
  • 1 din 5 consumatori nu știe că smartphone-ul personal este reciclabil.
  • În cele din urmă, când vine vorba despre cei mai importanți factori care influențează sustenabilitatea, evenimentele catastrofale, precum inundațiile și incendiile australiene din acest an, au determinat conștientizarea în masă a necesității de a proteja planeta, 43% dintre consumatori afirmând că își doresc un viitor durabil.

Angajamentul Huawei față de sustenabilitate

 

Cu un pas mai aproape de misiunea sa de a îndepărta toate materialele plastice din ambalaje, Huawei a îmbunătățit acreditările ecologice ale seriei HUAWEI Mate 40. Prin utilizarea cernelurilor pe bază de soia cu descompunere de 100% în locul cernelii pe bază de petrol, se poate reduce producția de agenți cancerigeni și compuși organici volatili, care sunt o sursă majoră de poluanți ai mediului.

Printr-o serie de inițiative ecologice implementate în 2013, Huawei a luat deja măsuri semnificative pentru a contribui la crearea unui viitor mai ecologic, incluzând reducerea emisiilor, investiții în materiale regenerabile, sprijinirea obiectivelor de dezvoltare durabilă ale ONU și reciclarea și refolosirea deșeurilor pentru a contribui la o economie circulară.

Folosind bioplasticele pe scară largă din 2013, Huawei contribuie și la reducerea poluării și a impactului negativ asupra mediului, cauzat de fabricarea materialelor plastice pe bază de petrol. Peste 30% dintre bioplasticele utilizate provin din ulei de ricin ecologic, care contribuie la reducerea emisiilor de dioxid de carbon cu 62,6%. În plus, din 2018, Huawei a redus emisiile cu 612 tone.

Anul trecut, Huawei a reciclat 1.468 de tone de deșeuri electronice, și anul acesta este pe cale să se apropie de o cantitate de 3.000 de tone. De asemenea, Huawei a refolosit 86% dintre dispozitivele returnate pentru reciclare în 2019.

În perioada 2015-2019, eficiența energetică a crescut cu 50% în rândul tuturor produselor Huawei și, datorită utilizării energiei solare, Huawei a redus emisiile de carbon cu 89.000 de tone.

În plus, Huawei lucrează la repararea și relocarea produselor sale. 3.030 de centre de reparații din întreaga lume oferă servicii de reparații convenabile și accesibile, iar din 2015, peste 500.000 de telefoane uzate au fost relocate prin comerțul cu servicii al Huawei, toate contribuind la o economie circulară.

Despre Huawei Consumer Business Group

Produsele și serviciile Huawei sunt disponibile în peste 170 de țări, deservind mai mult de o treime din populația lumii. Compania deține 14 centre R&D în țări precum Statele Unite ale Americii, Germania, Suedia, Rusia, India și China. HUAWEI Consumer BG este una din cele 3 filiale ale companiei și include telefoane inteligente, computere și tablete, dispozitive purtabile și servicii cloud, etc. Cu peste 33 de ani de expertiză în domeniul telecomunicațiilor, HUAWEI oferă tehnologii inovatoare pentru consumatorii de pretutindeni.

 Pentru mai multe informații, vizitați: http://consumer.huawei.com/ro

Pentru noutăți despre Huawei Consumer BG, urmăriți-ne pe:

Facebook: https://www.facebook.com/huaweimobilero/

Instagram: https://www.instagram.com/huaweimobilero/

YouTube: https://www.youtube.com/HuaweiMobilero

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *