HUAWEI AppGallery a dublat numărul de aplicații prezente în platformă

Share the joy
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

București, 4 martie 2021 – HUAWEI AppGallery, unul din cele mai importante trei magazine de aplicații la nivel global, anunță rezultate importante în dezvoltarea sa, la un an după ce compania a dezvăluit planurile de extindere a ecosistemului HMS în cadrul MWC 2020. În acest interval, numărul aplicațiilor disponibile în magazin a crescut cu 83%, iar numărul utilizatorilor activi lunar cu 33% , rezultate importante care evidențiază dezvoltarea puternică a ecosistemului de aplicații Huawei.

Câteva dintre cele mai importante rezultatele obținute în ultimul an sunt reprezentate de atingerea pragului de 2.3 milioane de utilizatori înregistrați în plaftormă (cu o creștere de 77% față de anul trecut), înregistrarea unui număr de 300.000 de dezvoltatori din afara Chinei, alături de creșterea audienței globale a AppGallery la 530 de milioane de utilizatori activi lunar. În Europa au fost înregistrate creșteri de 61,5% față de anul precedent, HUAWEI AppGallery deținând în prezent peste  42 de milioane de utilizatori.

În plus, în AppGallery sunt acum disponibile aproximativ 120.000 de aplicații integrate cu HMS Core, înregistrând o creștere de 118% față de anul precedent. De asemenea, platforma a înregistrat și o distribuție de 384,4 miliarde de aplicații în 2020, cu 174 miliarde mai mult decât în anul precedent.

HUAWEI AppGallery

Un aspect important este faptul că jocurile reprezintă pilonul principal în extinderea gamei de aplicații, în prezent fiind disponibile în platformă cu peste 500% mai multe jocuri comparativ cu luna martie 2020 a anului trecut. Utilizatorii Huawei sunt printre primii care au experimentat jocuri inovatoare din întreaga lume, lansate anul trecut în AppGallery: AFK Arena, Asphalt 9: Legends, Clash of Kings și multe altele.

Rezultatele enumerate anterior vin la un an din momentul în care Richard Yu, Director Executiv și CEO Huawei Consumer BG, a dezvăluit viziunea Huawei de a transforma AppGallery într-o platformă deschisă și inovatoare de distribuție a aplicațiilor, accesibilă consumatorilor din întreaga lume.

Strategia noastră în ceea ce privește AppGallery a inclus extinderea bazei de utilizatori pentru a avea un fundament solid care să ducă la dezvoltarea ecosistemului nostru, iar cifrele în creștere ne arată că această abordare funcționează. Nu numai că oferim în permanență noi aplicații relevante la nivel local, ci le oferim și partenerilor noștri dezvoltatori expunerea la un public în continuă creștere, creând o oportunitate imbatabilă pe piața aplicațiilor mobile.”, este de părere Derek Yu, Vicepreședinte Huawei  Consumer BG CEE și Țările Nordice.

Dezvoltarea rapidă a AppGallery este una dintre cele mai importante acțiuni ale companiei în vederea dezvoltării ecosistemul Huawei Mobile Services (HMS). HMS are acum peste 8.000 de ingineri în cercetare și dezvoltare și peste 600 în echipa de asistență tehnică globală. Astfel, aplicațiile integrate cu HMS Core au crescut cu 118% față de anul precedent, la 120.000, iar numărul de utilizatori activi lunar a crescut cu 200%, până la 100 de milioane.

La sfârșitul anului 2019, 25 de țări din întreaga lume înregistrau peste un milion de utilizatori AppGallery. Numărul țărilor a crescut acum la 42 și continuăm să vedem o creștere puternică pe piețele din Europa, America Latină, Asia Pacific, Orientul Mijlociu și Africa. Nu este vorba doar despre cantitate, ci mai ales despre faptul că numărul de aplicații integrate cu HMS Core, de peste două ori mai mare într-un an, arată că mai mulți dezvoltatori caută capabilitățile on-device ale Huawei pentru a stimula inovația și a oferi experiențe de utilizare unice.”, completează Zhang Zhe, Director of Global Partnerships & Eco-Development Business Development, Huawei Consumer BG.

Strategia „Global + Local” a AppGallery sprijină dezvoltatorii locali să acceseze o platformă globală

 

AppGallery și-a concentrat eforturile asupra colaborării cu dezvoltatorii, atât la nivel local, cât și la nivel global, pentru a le aduce utilizatorilor cele mai relevante aplicații, contribuind astfel la creșterea numărului de dezvoltatori care lucrează cu platforma și oferind mai multe opțiuni utilizatorilor din întreaga lume.

Dezvoltatorii acordă un interes din ce în ce mai mare platformei AppGallery, pentru a ajunge la publicul local și totodată pentru a accesa publicul global în creștere. Pe parcursul ultimelor 12 luni, AppGallery a integrat aplicații globale precum Moovit și Bolt din industria transporturilor, Viber din sectorul comunicațiilor și alte aplicații populare precum Booking.com sau Tidal.

Ca parte a acestei strategii, Huawei folosește și expertiza din China pentru a ajuta dezvoltatorii din străinătate să acceseze această piață profitabilă. Considerată o societate „mobile-first”, China găzduiește peste 904 de milioane de utilizatori de internet mobil, cu o cifră estimată de peste 100 de miliarde de descărcări de aplicații, iar AppGallery a ajutat în ultimul an peste 1.000 de dezvoltatori din străinătate să pătrundă în economia mobilă a Chinei.

Aplicații precum PicsArt au fost printre primele care au beneficiat de peste 300 de milioane de descărcări în China continentală. FaceTune 2 și Mondly au înregistrat rezultate similare, cu 2.2 milioane, respectiv 350.000 de descărcări.

De asemenea, AppGallery a făcut posibil ca peste 10.000 de aplicații chinezești să pătrundă pe piețele străine și să diversifice experiența utilizatorilor globali. Platforme populare precum Banggood au putut beneficia de poziția unică a Huawei. Alte exemple de aplicații chinezești care au ajuns la publicul global prin AppGallery sunt Pascal’s Wager, Rise of Kingdoms: Lost Crusade și Night of Full Moon.

Despre HUAWEI AppGallery

 

În total, HUAWEI AppGallery conține peste 2.000 de aplicații românești și zeci de mii de aplicații internaționale. Magazinul virtual vine cu securitate și protecție completă, inclusiv cu verificarea numelui real al dezvoltatorului și procesul de revizuire în patru pași pentru operarea securizată a aplicației.

HUAWEI AppGallery cuprinde deja în portofoliu aplicații din zona de banking, printre care Banca Transilvania, BCR, MyEdenred, Raiffeisen Smart Mobile, BRD, Card Sodexo, MobilPay sau 24Pay. App Gallery conține și aplicații importante din zona de știri și divertisment, precum Cinemagia, Știrile PRO TV, Digi 24, Biziday, AntenaPlay, Orange TV Go, Telekom TV sau Digi Online. De asemenea, în platformă sunt disponibile și numeroase aplicații dedicate shopping-ului, precum Lajumate.ro, Olx.ro, Elefant.ro, Cel.ro, Dedeman sau Okazii.ro, dar și aplicații utilitare, printre care se numără eJobs, BitDefender, Star Taxi, 7Card, Virtual Cards, Upfit Romania sau WorldClass. Aplicațiile operatorilor locali precum My Orange Romania, My Account Telekom sau My Vodafone Romania sunt și ele disponibile în AppGallery. Printre cele mai noi aplicații care s-au alăturat magazinului virtual se numără Jerry’s Pizza, Food Panda, Takeaway, MyEnel, MyEdenred, Neo BT, EuropaFM și Bolt.

HUAWEI AppGallery acordă o atenție sporită și zonei de educație, astfel că platforma oferă consumatorilor aplicații locale care au devenit cunoscute și utilizate și la nivel global. Printre acestea se numără aplicațiile de învățare a limbilor străine de la Mondly, celebre pentru colaborările de renume la nivel internațional, dar și ale celor de la Meta Language Pro, precum Learn English, French, Korean, Spanish sau German.

Aplicația Phone Clone, disponibilă în HUAWEI AppGallery, este o modalitate simplă de a transfera aplicațiile, contactele, datele, fișierele și fotografiile de pe vechiul smartphone pe noul smartphone, în câțiva pași simpli, folosind transferul super-rapid cu viteze de până la 1 GB pe minut. Cel mai important aspect al întregului proces este siguranța pe care o oferă, datorită criptării securizate a rețelei wireless. Procesul poate fi realizat foarte ușor, indiferent de sistemul de operare al vechiului smartphone (iOS sau Android).

Noul instrument de căutare Petal Search, disponibil în HUAWEI AppGallery, le oferă utilizatorilor o poartă deschisă către un milion de aplicații și o modalitate de a căuta cu ușurință prin categorii diverse, direct de pe ecranul de start al dispozitivului. Dezvoltată de motorul de căutare Petal Search, aplicația Petal Search aduce o experiență de căutare alternativă care localizează și agregă informații, oferind cele mai precise și relevante rezultate, pentru a le permite utilizatorilor să personalizeze și să gestioneze experiența cu smartphone-urile lor așa cum își doresc. HUAWEI AppGallery este complet integrat în noul motor de căutare și orice aplicație disponibilă deja în magazinul virtual va apărea în partea de sus a oricărei căutări din noul instrument.

Deși în AppGallery sunt deja prezente alternative ale Google Maps, precum TomTom Go sau MAPS.ME, Huawei propune și o soluție proprie – Petal Maps – care oferă și posibilitatea de a stabili navigarea cu vizualizări 2D și 3D. De asemenea, instrumentul oferă funcțiile clasice ale acestui tip de aplicații, precum căutarea celei mai rapide rute sau starea traficului în timp real. Pentru a îmbunătăți performanța, Petal Maps folosește tehnologii precum Super GNSS și algoritmi de recunoaștere a imaginilor pentru a îmbunătăți precizia și pentru a le prezenta utilizatorilor cele mai eficiente și mai puțin aglomerate rute. De asemenea, integrează controlul prin gesturi pentru ca utilizatorii să nu fie nevoiți să atingă ecranul atunci când gestionează navigarea și să se bucure, în același timp, de una dintre caracteristicile de ultimă oră ale celor mai noi dispozitive din portofoliu.

Despre Huawei Consumer Business Group

Produsele și serviciile Huawei sunt disponibile în peste 170 de țări, deservind mai mult de o treime din populația lumii. Compania deține 14 centre R&D în țări precum Statele Unite ale Americii, Germania, Suedia, Rusia, India și China. HUAWEI Consumer BG este una din cele 3 filiale ale companiei și include telefoane inteligente, computere și tablete, dispozitive purtabile și servicii cloud, etc. Cu peste 33 de ani de expertiză în domeniul telecomunicațiilor, HUAWEI oferă tehnologii inovatoare pentru consumatorii de pretutindeni.

 

Pentru mai multe informații, vizitați: http://consumer.huawei.com/ro

Pentru noutăți despre Huawei Consumer BG, urmăriți-ne pe:

Facebook: https://www.facebook.com/huaweimobilero/

Instagram: https://www.instagram.com/huaweimobilero/

YouTube: https://www.youtube.com/HuaweiMobilero

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *