Clinica Dr. Constantin ofera solutii fiabile si eficiente!

Share the joy
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Mulți dintre noi, atât în studenție, cât și după (sperăm că nu și înainte, în timpul liceului), am fost la petreceri unde pe lângă băutură, unele persoane, atât de gen feminin cât și masculin, fie fumau tigări normale, fie din foi sau chiar și alte substanțe interzise.

Drogurile, conform dicționarului explicativ al limbii române sunt acele substanțe de origine vegetală, animală sau minerală care se întrebuințează la prepararea unor medicamente și ca stupefiant, provenind din cuvantul francez drogue.

Putem clasifica drogurile, conform Organizatiei Mondiale a Sănătății (OMS) în următoarele trei categorii mari:

– droguri ilegale sau ilicite, sunt acele substanțe psihoactive care nu sunt utilizate în medicină

-droguri legale, care au o utilizare admisă de legislația diverselor țări și care au oricum efect psihoactiv asupra creierului celui care le consumă: nicotina, alcoolul și cafeina sunt cele mai răspândite.

-drogurile de laborator, sau cunoscute de opinia publică ca etnobotanice, substanțe chimice periculoase realizate în diverse forme de prezentare, extraordinar de toxice și pot provoca come, paralizii totale sau parțiale, putrefacția și căderea cărnii de pe corp, delir și alte efecte teribile, conținând chiar și otrăvuri folosite împotriva rozătoarelor și a paraziților în agricultură sau pomicultură.

Tipurile cele mai cunoscute sunt urmatoarele: coca, cocaina, crack, heroina, alcoolul, metadona, subutex, canabis, marijuana și hașiș, LSD, extasy, amfetamine, GHB, ICE, Ketamina, mescalină, morfină, opiu, poppers, psihofarmaceutice. De multe dintre ele suntem siguri că ați auzit cel puțin o dată în viață de ele, dacă nu de la știri, sigur din anumite filme sau seriale.

Chiar dacă încercăm doar o dată astfel de droguri, ele pot crea o dependență, pe care să nu o sesizăm la început și să se dezvolte în nevoia zilnică, sau chiar mai rău, de a consuma astfel de substanțe. Cauzele unei dependențe de droguri sunt numeroase, dar majoritatea se bazează pe nesiguranță, disperare, durere fizică sau nefericire. Astfel de persoane caută o scăpare de la problemele zilnice, cele familiale sau o evadare într-o lume care spera să le aducă mai multă fericire (până la urmă toți suntem în căutarea fericirii), dar și să își stăpânească curiozitatea. Curiozitatea și evadarea care se poate face și prin citirea unei cărți sau ascultarea unei melodii, cât și vizionarea unui film. Ca și drogurile, și evadările alternative menționate mai sus, sunt pe termen scurt, iar când se termină te gândești la următoarea doză. Nu e mai bine să îți mai cumperi o carte sau un nou album decât o nouă doză de droguri, care pe lângă că sunt ilegale, dar implică și un anumit cost crescut?

Testele antidrog depistează cantitatea de drog din organismul uman, dar și tipul de substanță ingerată, putând chiar să o depisteze și dacă a fost introdusă în corp prin diferite metode, precum orale sau intravenoase, cu 3-4 zile înaintea testării, dar și chiar 14 sau 40 de zile.

Pana în acest moment, panelurile de tastare antidrog sau făcut cu 12 parametrii, însă, acum la Clinica Dr. Constantin – drconstantin.ro, puteți beneficia de o testare antidrog cu 14 paramentrii, pentru prima dată în Romania. Fie că vreți să vă asigurați că angajații dumneavoastră nu consumă substanțe ilegale înainte să vină la birou, sau înaintea unui eveniment important pentru compania dumneavoastră, sau poate, vreți să le demonstați părinților și familiei că nu faceți parte din adolescenți care incearca altfel de ”senzații țări”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *