Samsung va aduce Open RAN în Europa cu Vodafone UK

Share the joy
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Vodafone UK alege Samsung ca partener pentru a implementa comercial, pentru prima dată, pe scară largă în Europa, Open RAN susținut de vRAN; Samsung intră în Europa cu cele mai recente soluții 5G

București, România – 18 iunie 2021 – Samsung Electronics Co., Ltd. a anunțat că a fost desemnat furnizorul principal pentru Open RAN a Vodafone, o companie importantă de telecomunicații, urmând să contribuie în aducerea technologiei de virtualizate a Rețelei de Acces Radio (vRAN) în Regatul Unit (Marea Britanie), precum și a celor mai recente soluții 4G și 5G, precum Massive MIMO și alte radiouri.

Pentru această colaborare, Samsung va furniza propriile soluții comerciale vRAN și radiouri compatibile cu O-RAN, acoperind atât spectrul de bandă joasă, cât și cel de bandă medie. RAN-ul complet virtualizat al companiei este bazat pe software și rulează pe servere comerciale off-the-shelf (COTS), oferind caracteristici și performanțe care sunt echivalente cu echipamentele tradiționale bazate pe hardware. Folosind o arhitectură cloud-native și container-based, Samsung vRAN permite implementări mai flexibile și eficiență în gestionarea rețelei pentru operatorii de telefonie mobilă.

Printre avantajele cheie ale arhitecturii revoluționare se numără capacitățile sale de automatizare, care simplifică administrarea rețelei end-to-end. Cu vRAN de la Samsung, operatorii pot satisface rapid cerințele în evoluție ale serviciilor noi și existente, cu impact minim asupra procesului de implementare. De asemenea, Samsung va livra către Vodafone Marea Britanie aparate de radio 5G pe primul loc în piață, compatibile cu O-RAN, precum cele mai recente radiouri Massive MIMO.

„Vodafone se angajează să conducă următorul val de transformare digitală în întreaga Europă, asigurând o conectivitate rapidă și fiabilă pentru toți. Open RAN, bazat pe parteneriate puternice, este cheia realizării acestei ambiții. Soluțiile inovatoare și expertiza Samsung fac parte din fundamentul care creează această rețea a viitorului”, a declarat Johan Wibergh, Chief Technology Officer, Vodafone.

Această colaborare cu Vodafone marchează o premieră pentru Samsung, deoarece compania aduce tehnologia RAN virtualizată nativă în cloud către rețeaua unui operator de top din Europa. După cum au recunoscut mulți din industrie, tehnologiile Virtual RAN și O-RAN vor fi importante pentru a ajuta la dezvoltarea arhitecturilor de rețea în susținerea următoarelor generații de aplicații și servicii 5G. În acest scop, Samsung a continuat să conducă în inovația vRAN, dezvăluind recent capacitatea de a susține viteza multi-gigabit a radiourilor Massive MIMO pe serverele COTS (Link).

„Suntem mândri că această colaborare cu Vodafone – unul dintre cei mai importanți operatori din lume – va fi prima implementare la scară largă a tehnologiilor noastre 5G de pionierat în Europa, precum vRAN și O-RAN. Acesta este un pas major înainte, întrucât mai mulți operatori fac tranziția către noile tehnologii RAN pentru a acorda prioritate experienței și eficienței utilizatorului. Așteptăm cu nerăbdare să înaintăm în inovația 5G pentru a îndeplini cele mai înalte standarde de performanță, funcționalitate și fiabilitate ale clienților noștri”, a declarat Paul Kyungwhoon Cheun, President and Head of Networks Business la Samsung Electronics.

Samsung a fost pionier în livrarea cu succes a soluțiilor end-to-end 5G, precum chipset-uri, radiouri și core. Prin cercetarea și dezvoltarea în curs, Samsung încurajează industria să promoveze rețelele 5G prin intermediul portofoliul său de produse din piață de la RAN și Core complet virtualizate la soluții de rețea privată și instrumente de automatizare bazate pe AI. Compania oferă în prezent soluții de rețea operatorilor de telefonie mobilă care oferă conectivitate sutelor de milioane de utilizatori din întreaga lume.

Despre Samsung Electronics Co., Ltd.

Samsung Electronics Co., Ltd. inspiră oamenii și creează viitorul prin tehnologii și idei. Compania redefinește lumea televizoarelor, pe cea a smartphone-urilor, a dispozitivelor wearables, a tabletelor, a electrocasnicelor digitale, a sistemelor de rețea și memorie și a ecranelor profesionale. Pentru cele mai noi informații, vizitați Samsung Newsroom la http://news.samsung.com .

Despre Vodafone

Vodafone este o companie de telecomunicații de top din Europa și Africa. Suntem cel mai mare operator de rețea mobilă și fixă ​​din Europa și un furnizor mondial de conectivitate IoT. Platforma noastră tehnologică M-Pesa din Africa permite celor peste 48 de milioane de persoane să beneficieze de acces la plăți mobile și servicii financiare. Operăm rețele mobile și fixe în 21 de țări și colaborăm cu rețele mobile în încă 49. Începând cu 31 martie 2021, aveam peste 300 de milioane de clienți mobili, peste 28 de milioane de clienți în bandă largă fixă, peste 22 de milioane de clienți TV și am conectat mai mult de 123 de milioane de dispozitive IoT.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *