Solutia de extensie KVM prin IP ATEN KE9952 ofera rezolutie 4K si suporta Boundless Switching

Share the joy
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Bucuresti, 14 December 2021 – ATEN International, lider mondial in solutii de conectivitate AV/IT si sisteme complete de administrare, a prezentat beneficiile pe care le ofera dispozitivele de extensie KVM prin IP KE9952 profesionistilor dintr-o multitudine de domenii a caror activitate presupune lucrul de la distanta sau operarea simultana a mai multor sisteme.

In lumea actuala, companiile, organizatiile si institutiile se straduiesc sa fie cat mai competitive, sa isi imbunatateasca serviciile si sa optimizeze cat mai bine alocarea resurselor. Pentru a ajunge la acest rezultat se bazeaza tot mai mult pe tehnologie moderna, insa au nevoie si de profesionisti pe masura, care sa opereze, monitorizeze si administreze aceasta tehnologie. Una dintre problemele tot mai frecvente este faptul ca ca amplasarea resursei umane in aceeasi locatie fizica cu componenta tehnologica se dovedeste dificila, costisitoare si, in unele cazuri, aproape imposibila. Astfel, a devenit tot mai pregnanta necesitatea accesului de la distanta, prin intermediul unor solutii care sa garanteze deopotriva securitatea, calitatea si performanta. Acestor aspecte li se adauga, in multe aplicatii, nevoia de a accesa si opera simultan mai multe sisteme, dar si necesitatea accesului multiplu.

ATEN_ke9952.kvm.kvm-extenders.rear

ATEN KE9952 este o solutie de extensie KVM prin IP, compusa dintr-un dispozitiv de transmisie – KE9952T si o consola de acces de la distanta – KE9952R. Dispozitivul de transmisie se conecteaza la interfetele USB si DisplayPort ale sistemului care trebuie accesat de la distanta si printr-o retea IP la dispozitivul consola, care ii ofera utilizatorului acces deplin, prin intermediul unui mouse USB, al unei tastaturi USB si al unui monitor DisplayPort.

ATEN_ke9952.kvm.kvm-extenders.others_2

Securitate inalta, calitate superioara, flexibilitate

Iar pentru ca intreaga conexiune este realizata la nivel hardware, se ofera un nivel foarte ridicat de securitate, in conditiile mentinerii unei calitati superioare. Astfel, sunt posibile rezolutii de pana la 3840×2160 pixeli cu 30FPS si culori pe 36bit. Numarul cablurilor necesare este redus la minim, datorita suportului pentru tehnologie PoE (Power over Ethernet). Pentru situatiile in care distanta care trebuie acoperita depaseste posibilitatile Gigabit Ethernet, ATEN KE9952 este prevazut si cu un port SFP, care in combinatie cu modulele optionale pentru fibra optica – 2A-136G si 2A-137G – permite conexiuni pe distante de pana la 10km.

ATEN_KE9950_KE9952

Datorita flexibilitatii de care dau dovada, echipamentele ATEN KE9952 pot fi folosite ca solutii de extensie point-to-point, point-to-multipoint, multipoint-to-point sau multipoint-to-multipoint. Pentru o instalare multipoint-to-multipoint, acestea pot fi integrate in sisteme Matrix KVM prin IP si pot fi combinate cu software-ul de management KE Matrix (CCKM), pentru si mai multa flexibilitate. In acest fel, este creata posibilitatea configurarii de instalari multi-display si video wall-uri, precum si utilizarea tehnologiei Boundless Switching. Aceasta le permite utilizatorilor sa navigheze foarte usor intre sistemele accesate, prin simpla deplasare a mouse-ului de pe un ecran pe altul, la fel ca in cazul unei configuratii multi-monitor clasice, numai ca in acest caz este vorba despre o configuratie multi-sistem.

ATEN_ke9952.kvm.kvm-extenders.front

Indiferent daca se doreste monitorizarea, operarea, controlul sau extinderea accesului la sisteme de calcul, ATEN KE9952 este o solutie versatila, adaptabila, care poate fi incorporata intr-o multitudine de medii de activitate si scenarii de lucru. Utilitatea sa este dovedita in aplicatii precum centre de management al traficului, camere de control pentru sisteme de supraveghere din retail, centre de comanda pentru situatii de urgenta, centre de control al proceselor din sectorul utilitatilor, sisteme de monitorizare, centre de operatiuni pentru retele si multe altele.

Despre ATEN

Infiintata  in anul 1979, ATEN International Co., Ltd. (TWSE: 6277), este cel mai mare furnizor de echipamente de conectivitate AV/IT si solutii de administrare. Incluzand solutii KVM, solutii A/V profesionale si solutii inteligente de alimentare,  gama de produse ATEN conecteaza, administreaza si optimizeaza echipamentele electronice din mediile corporate, guvernamental, educatie, media si transporturi. ATEN detine peste 570 de brevete inregistrate la nivel international si o echipa de cercetare ce asigura un flux constant de solutii inovatoare, de unde rezulta un portofoliu cuprinzator de produse disponibile la nivel mondial.

ATEN_ke9952.kvm.kvm-extenders.others

Avand sediul in Taiwan, ATEN International Co., Ltd. s-a extins si are astazi subsidiare in China, Japonia, Coreea de Sud, Belgia, Australia, S.U.A, Regatul Unit, Rusia, Turcia, Polonia, India si Romania – cu centre de cercetare in Taiwan, China si Canada.

Pentru mai multe informatii despre ATEN, vizitati www.aten.com.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *