Centrul pentru vizitatori Nokian Tyres din Spania a obținut certificarea LEED v4 Platinum pentru sustenabilitate

Share the joy
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Clădirea Centrului pentru vizitatori de la Centrul de testare Nokian Tyres din Spania, alimentată cu energie solară, a obținut certificarea LEED v4 Platinum pentru practici ecologice de construcții. Platinum este cel mai înalt nivel de certificare LEED. Compania a mai obținut în trecut și certificările LEED v4 Gold și Silver pentru unitățile sale de administrare și producție din SUA.

Centru2

Centrul de testare Nokian Tyres, cu o suprafață de 300 de hectare, este situat în Santa Cruz de la Zarza, un oraș mic aflat la aproximativ o oră distanță de condus față de Madrid. Centrul include 10 piste de testare și un Centru pentru vizitatori. Inovația Centrului pentru vizitatori în materie de design, eficiență energetică și calitatea mediului interior a fost menționată de inspectori ca factor esențial pentru nivelul înalt de certificare.

Centru3

„Mulțumesc echipei noastre minunate din Spania și din Finlanda. Rezultatul muncii sale este această clădire impresionantă, atractivă, unică”, precizează Juha Pirhonen, Director de Proiecte Tehnologice, Nokian Tyres.

Designul inovator economisește apă și energie

„Platinum este un rezultat excelent în certificarea LEED v4. Ștacheta a fost ridicată și am primit multe puncte în special în materie de eficiență și performanță energetică”, adaugă Pirhonen.

În tot centrul de testare au fost instalate panouri solare, iar 21% din energia electrică va fi utilizată în clădirea Centrului pentru vizitatori. Inovațiile în design au inclus gestionarea sustenabilă a apelor reziduale și apelor pluviale utilizate pentru irigații, precum și montarea unor instalații de apă cu debit redus, care ajută la reducerea consumului de apă.

Centru1

Protejarea faunei sălbatice

Compania a păstrat, de asemenea, 25 de hectare de teren pentru protecția faunei sălbatice în vecinătatea Centrului de Testare. Zona include cuiburi pentru șoimi și bufnițe și elemente de apă pentru păsări, care vor fi urmărite îndeaproape în următorii 3 ani. În plus, în zonă sunt plantați stejari holm și alți copaci.

Alături de universitățile locale și numeroși parteneri, Nokian Tyres participă la cultivarea și studiul plantei guayule, o posibilă materie primă pentru fabricarea anvelopelor ecologice. Plantația este întreținută de fermieri locali.

Citiți mai multe:

Nokian Tyres dezvoltă și produce anvelope premium pentru persoanele care apreciază siguranța și durabilitatea. Inspirați de moștenirea scandinavă, fabricăm produse inovatoare pentru autoturisme, camioane și utilaje grele, pentru un condus fără griji în orice condiții. Lanțul nostru Vianor furnizează anvelope și service auto. În 2020, vânzările nete ale companiei au fost de 1,3 miliarde de euro, iar numărul de angajați a ajuns la aproximativ 4.600. Compania Nokian Tyres este listată la Nasqad Helsinki. Mai multe informații: www.nokiantyres.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *