Soluția ideală pentru conexiunea la Internet atunci când te muți într-o locuința nouă sau renovezi

Share the joy
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

București, 29 Iunie – Odată cu sosirea verii, cu toții ne gândim cum să punem în aplicare planurile pe care ni le-am făcut până acum, pe parcursul anului. Multe dintre ele se referă la locuințele noastre – fie că vrem să renovăm, să cumpărăm o casă nouă ori pur și simplu să închiriem un alt apartament, trebuie să ne asigurăm că avem un plan bine stabilit încă de la început. Atunci când vine vorba de instalarea și construirea efectivă a unor componente principale care vor reprezenta baza noului proiect, trebuie să ne gândim foarte bine la toate detaliile, pentru a nu fi nevoiți ca mai târziu să regândim totul de la 0 sau să ajungem la concluzia că nu am valorificat și eficientizat tot proiectul la potențialul său adevărat.

Printre principalele motive pentru care ne dorim să schimbăm ceva în raport cu locuința noastră se numără, de obicei, faptul că ne dorim o casă mai frumoasă, dar și un cămin mai eficient, având în vedere că nevoile noastre de zi cu zi se schimbă constant, raportate la evoluția diferitelor sectoare din viața noastră.

Articol DIY Renovare_Sistem TP-Link Deco Mesh Wi-Fi-05

Un sector care s-a schimbat radical în ultimii doi ani l-a reprezentat nevoia și asigurarea unei rețelei Wi-Fi stabile – care pare, de multe ori, un labirint plin de cabluri inestetice și incomode, care nu fac parte din peisajul și design-ul modern pe care dorim să îl conturăm în locuințele noastre.

Însă acest aspect nu trebuie să mai reprezinte o bătaie de cap, mai ales că acum există soluții performante pentru toate tipurile de scenarii, care le permit utilizatorilor să-și configureze o rețea performantă, capabilă să gestioneze fluxuri mari de date, în orice context s-ar afla. În plus, le oferă și șansa de a integra dispozitivele în design-ul locuinței și de a nu lăsa la vedere cabluri și găuri inestetice.

Conexiunea la Internet, unul dintre detaliile importante atunci când te muți într-o nouă locuință

 Articol DIY Renovare_Sistem TP-Link Deco Mesh Wi-Fi-01

Dacă ai găsit locuința visurilor tale și ai trecut deja prin toate formalitățile necesare, înseamnă că în curând va veni momentul în care toată viața și activitatea ta se vor muta la noua adresă. Asta înseamnă că, dincolo de activitățile esențiale de verificare a instalațiilor, de asigurare a locuinței și de transport efectiv al lucrurilor în noua casă, va trebui să te gândești și la alegerea unei soluții pentru conexiunea la Internet.

La fel se întâmplă și în situația în care decizi să-ți renovezi locuința. Pentru că tindem să ne dorim case din ce în ce mai armonioase și frumoase, dar care să ne și ajute să ne simțim bine și să fim mai eficienți și conectați la nevoile moderne, echipamentele pe care le alegem pentru furnizarea accesului la Internet trebuie să fie unele pe cât de performante, pe atât de frumoase și elegante.

Articol DIY Renovare_Sistem TP-Link Deco Mesh Wi-Fi-03

Gama de dispozitive Mesh TP-Link Deco se încadrează perfect în cerințele menționate anterior deoarece aceste sisteme au atât un design elegant care să se potrivească cu multiple tipuri de design interior, cât și capacitatea de a oferi performanțe Wi-Fi la nivelul nevoilor moderne de astăzi.

Pentru a face o alegere potrivită, este necesar să ții cont în special de tipul de locuință pentru care vrei să configurezi rețeaua, deoarece soluțiile sunt diferite în funcție de structura casei, de spațiul pentru care este necesară o acoperire puternică la Internet, dar și în funcție de activitățile pe care dorești să le desfășori online. În special pentru case cu suprafețe extinse și pereți solizi, dar și pentru apartamentele mari, se recomandă instalarea unui sistem Mesh cu două sau trei unități, în așa fel încât conexiunea să fie optimizată în orice colț al locuinței.

TP-Link oferă o gamă variată de sisteme mesh prin gama Deco, soluția pentru conexiuni Wi-Fi rapide și stabile în fiecare colț al casei tale. Deco nu funcționează ca un router tradițional care emite semnal Wi-Fi dintr-un singur loc, ci din diferite puncte, având mai multe unități pe care le poți plasa oriunde în casă.

Articol DIY Renovare_Sistem TP-Link Deco Mesh Wi-Fi-02

Aceste puncte Wi-Fi formează împreună o singură rețea cu un singur nume și o parolă unică. Unitățile sunt interconectate între ele fără fir și îți asigură semnal Wi-Fi stabil atunci când te deplasezi prin casă, dispozitivul tău Wi-Fi conectându-se automat la cea mai apropiată unitate Deco. Instalarea sistemelor mesh TP-Link Deco este foarte ușoară, cu ajutorul aplicației TP-Link Deco disponibilă în limba română, sistemele fiind compatibile cu orice furnizor de servicii de Internet.

Un sistem mesh potrivit pentru orice configurație de rețea, în funcție de tipul locuinței

 Articol DIY Renovare_Sistem TP-Link Deco Mesh Wi-Fi-11

Numărul unităților Deco necesare pentru a acoperi optim o locuință depinde în general de dimensiunea casei. De exemplu, pentru o casă cu o suprafață mai mare de 500 de metri pătrați și cu mai mult de cinci dormitoare, cea mai utilă ar fi o variantă cu mai mult de trei unități Deco. Pentru 300 – 500 de metri pătrați (3-5 dormitoare), te poți orienta la trei unități, între 200 – 300 de metri pătrați (adică 2-4 dormitoare) poți opta pentru două unități, iar la mai puțin de 200 de metri pătrați chiar și o singură unitate Deco poate oferi conexiunea optimă.

Un sistem mesh TP-Link Deco este o opțiune bună pentru că, de obicei, un router unic nu are capacitatea de acoperire a fiecărei încăperi a locuinței tale. Dacă alegi să mărești acoperirea folosind dispozitive de tipul extenderelor, trebuie să știi că acestea separă rețelele, cauzând conexiuni întrerupte când schimbi conexiunea de la o rețea la cealaltă sau pur și simplu te menține conectat la aceeași rețea, scăzând astfel calitatea conexiunii.

Locurile în care poți amplasa unitățile Deco depind foarte mult de designul casei tale. În principal, găsirea unui loc ceva mai înalt pentru poziționarea unității oferă o acoperire mai bună, iar locurile situate central sunt recomandate, la fel ca și evitarea obstacolelor. Metalul, pereții și podelele vor atenua semnalul wireless și cu cât dispozitivul wireless este mai aproape de aceste obstacole, cu atât este mai severă interferența, iar conexiunea va fi mai slabă.

Este ideal ca în casele cu etaj fiecare nivel să beneficieze de propriul dispozitiv central, pentru o conexiune cât mai puternică. De asemenea, când este posibil, amplasează dispozitivul wireless într-o locație centrală din casa ta. Dacă dispozitivul  wireless este amplasat în spatele unui perete într-o extremitate a casei, semnalul va fi slab în cealaltă parte a casei.

Articol DIY Renovare_Sistem TP-Link Deco Mesh Wi-Fi-07

Cel mai nou sistem mesh TP-Link pentru toate activitățile online

TP-Link a lansat recent noul sistem mesh Deco X50 cu acoperire pentru întreaga locuință, o soluție middle cu tehnologie Wi-Fi 6 care le oferă utilizatorilor viteze rapide, de până la 3.0 Gbps, 4 stream-uri cu mai puțin lag, viteze Gigabit prin cablu și conectivitate neîntreruptă în întreaga casă. Astfel, aceștia se pot bucura de cea mai bună experiență, indiferent de activitatea pe care o desfășoară.

Acesta oferă o gamă variată de funcții avansate și poate reprezenta o soluție optimă pentru momentele în care vă doriți să implementați o rețea performantă cu un efort minim.

 Articol DIY Renovare_Sistem TP-Link Deco Mesh Wi-Fi-09

Pentru Internet rapid și stabil, ușor de configurat și instalat (fără cabluri suplimentare și găuri noi în pereți)

 

Dacă am vorbit deja despre performanțele și capabilitățile tehnice ale sistemelor Mesh Wi-Fi TP-Link Deco, este timpul să aducem în discuție și celelalte aspecte importante, mai ales atunci când vorbim despre mutarea într-o nouă locuință sau renovarea celei existente.

Cu toții știm că, de cele mai multe ori, procesul de instalare efectivă a unei surse de Internet este unul care implică cabluri multe, găurirea pereților sau podelelor, implicit crearea unei dezordini generale care poate fi însă evitată ușor.

De ce să te chinui și să îți întorci locuința cu susul în jos când ai atât de multe opțiuni cu ajutorul cărora poți evita această situație?

În primul rând, trebuie menționat faptul că sistemele Mesh Wi-Fi TP-Link Deco nu îți vor lăsa în urmă cabluri peste cabluri în locurile în care sunt amplasate. Cum este posibil acest lucru? Ei bine, un sistem Mesh Wi-Fi TP-Link Deco se va conecta în următorul mod:

Din cele două, trei sau patru unități, una singură se va conecta prin cablu la sursa principală de Internet, în timp ce restul unităților se vor conecta wireless la prima unitate, luând cu ele doar performanța Wi-Fi inedită, lăsând cablurile suplimentare cu mult în urmă.

Așadar, oriunde ai alege să îți plasezi restul de unități Mesh Wi-Fi TP-Link Deco, trebuie doar sa le scoți din cutie, să le conectezi la sursa de curent, să le plasezi în locul dorit și să le lași să își facă treaba, dupa ce în prealabil le-ai conectat wireless la prima unitate.

Cum și cât de dificil este să le conectezi wireless la prima unitate?

Aici intervine al doilea avantaj pe care ți-l oferă gama de sisteme Mesh TP-Link Deco în ceea ce privește procesul de instalare și configurare. Totul se va face ușor și rapid, direct din aplicația TP-Link Deco, disponibilă în limba română.

Tehnologii avansate oferite de sistemele mesh Deco de la TP-Link

    • Standardul Wi-Fi 6: tehnologia Wi-Fi 6oferă semnale extrem de eficiente cu viteze mari, conexiuni neîntrerupte pentru mai multe dispozitive și protecție avansată a securității. În combinație cu tehnologia TP-Link Mesh oferă semnale Wi-Fi revoluționare pentru toată casa.
    • Seamless roaming: unitățile/nodurile Deco funcționează împreună pentru a forma o rețea unificată cu același nume de rețea și parolă. Trecerea de la un nod la altul este ușoară și fluidă, creând o experiență online cu adevărat perfectă chiar și atunci când faci streaming.
    • Adaptive Path: tehnologia TP-Link Mesh alege dinamic cea mai bună rută și bandă pentru datele tale, astfel încât să te poți bucura de o conexiune Wi-Fi rapidă, de oriunde din casă.
    • Mesh AI-Driven: având în componența sa tehnologia Mesh Al-Driven, Deco învață automat din experiența rețelei de domiciliu și se dezvoltă constant. Aceasta oferă semnal Wi-Fi Mesh ideal pentru rețeaua ta de acasă.
    • Self-Healing:în cazul în care unul dintre noduri este offline, sistemul sesizează și redirecționează automat toate datele prin intermediul celorlalte noduri disponibile
    • Control parental:blochează conținutul inadecvat și restricționează timpul petrecut online
    • Antivirus încorporat: protejează toate dispozitivele conectate din casa, împotriva amenințărilor online

Sistemele mesh TP-Link Deco pot fi achiziționate online, din magazinele marilor retaileri din România: https://www.tp-link.com/ro/landing/decowifi/#buy

Tehnologia TP-Link Mesh Deco: https://www.tp-link.com/ro/landing/decowifi/

Cum funcționează sistemele Mesh TP-Link Deco: https://www.tp-link.com/ro/support/faq/2675/

Gama sisteme Mesh TP-Link Deco: https://www.tp-link.com/ro/home-networking/deco/

Despre TP-Link

Fondat în 1996, TP-Link este furnizor global de dispozitive și accesorii de rețea. Conform companiei de analiză a pieței IDC*, TP-Link este liderul pieței de echipamente WLAN, cu distribuție în peste 170 de țări și sute de milioane de clienți în întreaga lume. Cu un portofoliu extins de dispozitive și soluții stabile, performante și accesibile în domeniul rețelisticii și o experiență dovedită, compania își continuă evoluția cu echipamente adaptate stilului de viață conectat, care să răspundă cerințelor viitoare.

Pentru mai multe informații despre TP-Link, vizitați site-ul https://www.tp-link.com/ro sau urmăriți-ne pe:

* Potrivit raportului IDC Worldwide Quarterly WLAN Tracker, Q3, 2021

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *