TRASEUL VIA TRANSILVANICA A FOST INAUGURAT

Share the joy
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Drumul care unește a adunat sâmbătă, 8 octombrie, în Piața Cetății din Alba Iulia aproximativ 12.000 de persoane pasionate de drumeție, natură și tradiții. Frumusețile neștiute ale României pot fi descoperite de acum înainte cu ajutorul celor 1.400 de kilometri ce străbat țara în diagonală, de la Putna până la Drobeta-Turnu Severin. Astfel, țara noastră intră pe harta mondială a statelor care au astfel de trasee ce îi ajută pe turiști să descopere și să se descopere.

În 8 octombrie am cucerit Cetatea Alba Iulia și am stăpânit-o pentru o zi cu toți oamenii, din toată țara și toată lumea, care au venit să sărbătorească cu noi cei patru ani și jumătate de construcție la Via Transilvanica. Știam că vom ajunge la capăt, dar nu credeam că va fi așa de frumos. A fost o zi de dimineața și până seara extraordinar de frumoasă, am întâlnit foarte mulți oameni care au fost și care se vor porni pe traseul Via Transilvanica și sunt absolut încrezători că în sfârșit avem un proiect pe care să-l putem da ca exemplu și de la care să învățăm cum se face turism sustenabil și activ în România.” – Alin Ușeriu, creatorul Via Transilvanica.

TRASEUL VIA TRANSILVANICA A FOST INAUGURAT

Întreaga zi de sâmbătă a fost despre emoție, unire și oameni. Începând cu ora 10.00 vizitatorii Pieței Cetății din Alba Iulia s-au bucurat de târg și de poveștile celor 7 ținuturi de pe Via Transilvanica (Bucovina, Ținutul de Sus, Terra Siculorum, Terra Saxonum, Terra Dacica, Terra Banatica și Terra Romana), de expoziția celor 1.400 de borne în miniatură, expoziții de pictură, discuții cu ambasadorii proiectului și concerte. Producătorii locali ce se regăsesc de-a lungul drumului care unește au pus în valoare tradițiile gastronomice întâlnite pe traseu și ne-au prezentat cele mai deosebite cărnuri, brânzeturi, vinuri și rețete autentice.

După inaugurarea tronsonului din Alba Iulia, publicul s-a bucurat de un concert susținut de Ada Milea și Bobo Burlăcianu.

Cel mai emoționant moment al zilei a fost marcat de semnarea bornelor monumentale din Ciugud. Ambasadorii și susținătorii proiectului au semnat bornele în cele mai potrivite cuvinte, au scris istoria traseului și au vorbit despre importanța acestuia. La acest moment alături de Alin Ușeriu și echipa Tășuleasa Social au luat parte și Tibi Ușeriu, Andreea Esca, Mihai Petre, Amalia Enache, Dragoș Bucurenci, Nicolae al României, Alina Maria de Roumanie, Ion Barbu, Marcel Iureș, Francisc Doboș, Edy Chereji, Dexi și Eduard Schneider.

Ziua s-a încheiat cu un concert extraordinar, iar oamenii au putut să cânte și să danseze împreună pe melodiile celor de la Urma, Vița de Vie și Subcarpați.

Echipa Tășuleasa Social le mulțumește pentru susținere: Primăriei Alba Iulia, Primăriei Ciugud și sponsorilor (Raiffeisen Bank, E-On, Star Assembly, E Egger, Teraplast, Autoklass, UNTOLD și Sepia Print).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *