Scapa de prejudecati! Imbratiseaza cu incredere o persoana cu psoriazis!

Share the joy
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Pe data de 29 octombrie a fost Ziua Mondiala a Psoriazisului si cu aceasta ocazie m-am interesat despre aceasta afectiune cu care se lupta, potrivit statisticilor, peste 400.000 de romani. Societatea Romana de Dermatologie apreciaza insa ca inca pe-atat din populatia tarii sunt nediagnosticati.

Pentru ca n-am intrat in contact cu o persoana diagnosticata cu aceasta boala, nu cunosteam foarte multe despre ce inseamna si aveam doar o idee generala despre psoriazis, insa documentandu-ma am aflat ca psoriazisul nu este contagios asa ca stati linistiti, in caz ca intrati in contact cu o astfel de persoana nu trebuie sa aveti prejudecati si sa o evitati.

Spun asta pentru ca tot din studii am aflat ca persoanele care se lupta cu aceasta afectiune, se confrunta si cu o scadere a stimei de sine, deoarece mai mult de jumatate se simt jenati sau rusinati din cauza bolii, ajung sa ascunda acest diagnostic de persoanele din jurul lor si renunta sa mai lege noi prietenii, iar aceasta izolare poate duce la depresie.

Am aflat ca psoriazisul poate fi o boala ereditara insa poate sa apara si pe baza de stres daca avem un sistem imunitar mai slabit. In orice caz, este o boala ce se poate declansa la oricine in zilele noastre, insa cu precadere psoriazisul apare la persoanele cu varste curpinse intre 11 si 45 de ani, indiferent de sex.

Psoriazisul afecteaza cel mai frecvent celulele pielii care se dezvolta mai rapid decat in cazul persoanelor sanatoase. Semnalele false transmise de sistemul imunitar, duc la formarea de noi celule de piele in doar cateva zile si nu in cateva saptamani cum se intampla in mod normal. Dezvoltarea excesiva a celulelor pielii poate provoca plagile de psoriazis care sunt caracterizate de cruste, ingrosarea si inflamarea pielii.

Am aflat ca multe persoane considera ca psoriazisul este considerat o boala de piele care netratata la timp poate duce la cancer, insa asa cum am citit si pe site-ul specializat QualityCare, specialistii afirma ca s-au facut cercetari in domeniu si s-a demonstrat ca nu exista o legatura intre psoriazis si cancer.

Apropo de acest site, pentru cei interesati sa afle mai multe informatii si recomandari despre boala psoriazis, va puteti inscrie gratuit pe platforma si veti primi mereu informatii si sfaturi direct de la specialisti. Asa ca daca te confrunti cu o astfel de problema sau ai in familie persoane care sufera de psoriazis, te incurajez sa te inregistrezi pe platforma QualityCare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *