Deși primul televizor a văzut lumina zilei cu mai puțin de o sută de ani în urmă, în ultimii ani s-a petrecut o schimbare incredibilă în designul televizoarelor. Ecranele CRT groase clasice sunt deja depășite și probabil că numai colecționarii și iubitorii de vintage le mai păstrează. Dar nu este vorba numai de dezvoltarea tehnologică, ci există schimbări semnificative și în aspectul televizoarelor – acestea sunt mai subțiri, iar proporția ecranului crește constant, raportul tradițional 4:3 fiind înlocuit definitiv cu 16:9. În plus, producătorii acordă mai multă atenție materialelor, culorii, finisării și formelor utilizate pentru suport și telecomandă. Televizorul nu este doar o sursă de divertisment, ci și un element de design interior. Astfel, alegerea unui televizor nou nu îi mai include doar pe bărbați, iar femeile se pot implica mai mult.
,,Televizorul în sine oferă posibilități destul de limitate de a fi distins dintre zeci de alte ecrane plate și este din ce în ce mai provocator să creezi ceva cu adevărat de neratat și original. Philips TV se concentrează în prezent pe suporturi și telecomenzi. Proiectăm modele cu un design european minimalist popular care ne transformă televizoarele într-un accesoriu elegant, potrivit oricărui interior. Pentru a obține rezultate cu adevărat perfecte, am creat o cooperare cu producătorii din alte sectoare. De exemplu, anul trecut am început să lucrăm cu legendarul designer scandinav Georg Jensen”, spune Rod White, Chief Designer, TP Vision.
Scopul nu este acela de a produce televizoare care să atragă atenția, ci de a proiecta modele care să se încadreze în mod natural în interior și îl desăvârșească. Fastul și combinațiile neobișnuite nu sunt la modă. În același timp, producătorii vor ca și televizoarele elegante să aibă prețuri accesibile. Prin urmare, alături de produsele realizate în cooperare exclusivă cu designeri profesioniști, oferă și modele ieftine cu aspect original. De exemplu, fiecare consumator se poate bucura de cel mai bun design Philips TV, deoarece brandul acordă o atenție deosebită aspectului televizoarelor sale din toate gamele. ,,Proiectăm o gamă anuală de produse de la un preț de pornire până la premium. Nu suntem și nu vrem să fim un brand pentru doar câteva zeci de oameni, deoarece vrem să oferim o calitate unică și un design unic pentru toți. Aceasta înseamnă că trebuie să aducem inovații materiale la diferite niveluri, iar așteptările consumatorilor sunt parțial determinate de suma pe care sunt dispuși să o cheltuiască”, explică Rod White.
În ceea ce privește materialele folosite, producătorii nu se tem să experimenteze și să utilizeze diferite tipuri de materiale – de la tradiționale la cele unice. Chiar și plasticul aparent obișnuit nu pare plictisitor sau trivial datorită unor metode inovatoare de procesare și efectului transparent. Modelul Philips TV 8804 este un exemplu excelent – televizorul pare că plutește în aer. De asemenea, oțelul inoxidabil este acum foarte popular pentru finisările oțelului șlefuit. De exemplu, Philips TV sărbătorește măiestria europeană prin modelul său 9104, care a câștigat prestigiosul premiu iF
Design. Acest televizor subțire dispune de o ramă neagră din aluminiu șlefuit pe trei laturi, și de o latură de metal lucioasă în partea de jos.
Textilele sunt și ele utilizate în designul TV, de pildă țesăturile brandului danez Kvadrat, odată foarte populare, utilizate de designeri de mobilier, de arhitecți și de producători din segmentul audio-vizual. Philips TV folosește în mod regulat țesăturile lor pentru boxele modelelor high-end.
Televizorul și designul acestuia devin astfel inseparabile de interioare, luate ca întreg. Prin urmare, producătorii monitorizează tendințele și târgurile de design interior, cum ar fi Salone del Mobile din Milano, și exprimă aceste tendințe în noile lor televizoare.