Loteria vizelor nu inseamna ca te muti in SUA a doua zi si ai casa si masa la dispozitie!

Share the joy
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Am vazut romani trecuti de prima tinerete care isi pun toate sperantele in loteria vizelor si considera obtinerea vizei ca o interventie providentiala in viata lor, care ii va scapa de toate problemele de natura financiara.

In realitate lucrurile nu stau nici pe departe asa. Stiu si naivi care nu aveau un rost pana la 40 de ani aici si isi puneau toate sperantele ca se vor realiza acolo.

In prezent, cu putin efort, te poti realiza si in Romania, fiindca poti lucra si online, dupa programul de la serviciu. Imi place modul realist in care Generalmedia.ro  demitizeaza loteria vizelor, fiindca multi au o perceptie eronata si in cazul in care o obtin pot ajunge la depresie din cauza distantei coplesitoare dintre marile lor asteptari si realitate.

Iata ce trebuie sa stie orice aspirant la viza si aplicant la loteria vizelor:

liberty_stamping_visa-1140x684

 1. De la anuntarea obtinerii vizei, pana la mutatul efectiv in SUA pot trece doi ani. Nu vei pleca a doua zi, asa ca nu te entuziasma fara acoperire.
 2. Sa nu crezi ca acolo curge un izvor de lapte si miere si esti asteptat cu masa pusa! Trebuie sa stii ca nu ti se ofera nici locuinta, nici loc de munca sau o suma lunara din care traiesti, ci trebuie sa te gospodaresti singur si este extrem de greu, fiindca este posibil sa fii primit cu reticenta.
 3. SUA reprezinta pentru multi acel Eldorado pentru care lasa aici tot ce au sau vand, iar cand ajung la locul visat, realitatea este extrem de dureroasa. Si in SUA sunt saraci si bogati, exista nedreptati sociale si spre deosebire de tara noastra, atacurile armate pe strada sunt o obisnuinta. S-ar putea sa pleci dintr-o tara asezata, linistita si sa infrunti una plina de amenintari.
 4. Cu toate ca ai viza, nu poti lua pe cine doresti cu tine, ci doar sotul sau sotia si copiii sub 21 de ani. In cazul in care nu poti pleca fara parinti sau fara bunica, trebuie sa stii ca pentru fiecare dintre ei trebuie sa ai 5 000 de dolari in cont.
 5. Aplica o singura data pentru viza, fiindca mai multe inscrieri nu te ajuta, ci te pot descalifica. Se poate crede ca incerci sa fraudezi sistemul.
 6. Fii moderat in asteptarile pe care le ai si legate de participarea ta la loteria vizelor si legate de obtinerea vizei, sa nu cazi din cerul visului tau pe stanca dura a realitatii!

In ceea ce ma priveste  nu as pleca din tara mea si nu sunt tentata sa ma inscriu la loteria vizelor, fiindca m-am nascut aici si inseamna ca aici mi s-a dat un rol important de indeplinit.

Tara are nevoie de noi si nu spun deloc cuvinte mari! In prezent penuria fortei de munca ne face vulnerabili si suntem nevoiti sa aducem forta de munca din Asia. In plus, este nedrept sa plecam si sa ne lasam singuri parintii, fiindca in cazul in care se intampla ceva cu ei, nu putem trece oceanul inot si obtinerea biletului de avion se face dupa cateva zile bune de asteptare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>