Ce mesaj transmit bijuteriile?

Share the joy
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

set-argint-925-colier-cercei-si-inel-zirconiu-270x270

Tu stii ce mesaj transmit bijuteriile? Atat femeile, cat si barbatii au avut, inca din cele mai vechi timpuri, o legatura aparte cu aceste obiecte care au adesea o valoare simbolica, dar si psihologica extraordinara. Sunt oameni care poarta bijuterii de aur, sunt altii care prefera sa aiba bijuterii argint. Bijuteriile pot fi obisnuite sau speciale, precum cele ale Ioanei Preda, ale carei creatii au uimit si continua sa uimeasca atat clientele fidele, cat si pe cele care abia acum ii descopere minunile. Aceste bijuterii din argint sunt facute pentru a-ti oferi unicitate si un aspect ce nu poate trece neobservat. Sunt bijuterii care, intr-adevar, comunica, se amesteca armonios cu personalitatea celei care o poarta si devin o parte din acea persoana.

Insa stii care este semnificatia simbolica a acestor bijuterii de argint si nu numai? In limba italiana bijuterie se pune “gioiello” si deriva de la cuvantul “gioia” insemnand bucurie. La noi, pana sa apara influentele limbii franceze, bijuteriile erau numite “giuvaieruri” si termenul vine de la cuvantul turc “cevahir”, ce inseamna diamant, iar acesta, la randul sau vine din greaca si inseamna “de neinvins”. Indiferent de origine, bijuteriile fac referire la ceva extraordinar, de valoare, pretios. Bijuteriile sunt simboluri ale puterii si unele dintre ele reprezinta femininul in cea mai pura forma a sa. In general, inelele, bratarile sau colierele, cu forma rotunjita reprezinta cercul vietii si puterea de a da viata. Vorbesc de legaturi si de afectiune.

Pe de-o parte, bijuteriile au functia de a comunica unicitatea si o particularitate a identitatii noastre si, pe de alta, au puterea de a diminua anumite temeri cum ar fi anonimatul sau uitarea. Bijuteriile de la Ioana Preda, pline de frumusete si stralucire, debordand de spirit creativ, exprima un cod focalizat pe frumusete si pe dorinta de a se elibera de tot ceea ce este negativ. Bijuteriile de argint isi ”asuma” astfel calitati chiar magice si devin obiecte protectoare. Luminozitatea pietrelor din bijuteriile de argint ale Ioanei Preda este fascinanta si seducatoare, pentru ca are rolul de a atrage atentia asupra femeii care le poarta.

Nu in ultimul rand, bijuteriile acestea comunica celor din jur faptul ca femeia care le poarta crede in ea si in imaginea ei, se bucura de fiecare clipa si se identifica cu podoaba respectiva. Da, bijuteriile Ioanei Preda comunica stari si emotii si vei simti acest lucru doar purtand o piesa sau mai multe din colectia creatoarei.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *