Gamingul a crescut în Europa în timpul pandemiei și odată cu el, dezvoltatorii au fost solicitați mai mult pentru a crea jocuri, chiar și de acasă. Productivitatea a fost pusă în joc când pandemia a forțat dezvoltatorii și inginerii să lucreze de la distanță. Astfel, din cauza limitărilor hardware ale computerelor de acasă, echipele aveau mai puțin timp pentru a crea și testa noi caracteristici ale jocurilor.
AMD a anunțat un nou studiu de caz în parteneriat cu Epic Games – compania din spatele Fortnite, precum și Unreal Engine 4, care a fost folosit în The Mandalorian, Star Wars: Rise of Skywalker, Game of Thrones difuzat la HBO și Westworld. Pentru a rămâne în topul industriei de design a jocurilor este nevoie de o combinație de fler creativ și implementare strategică a tehnologiei care ajută echipele să-și îmbunătățească performanță de acasă. Exact asta a realizat Epic alături AMD.
Îmbunătățirea productivității muncii la distanță
Epic Games ar fi trebuit să permită inginerilor să lucreze rapid și eficient de acasă în timpul pandemiei și au început să prin implementarea stațiilor de lucru Threadripper și Threadripper PRO. Noile procesoare Threadripper oferă mult mai multe nuclee și o viteză considerabilă mai mare, astfel inginerii și dezvoltatorii echipei au reușit să lucreze la mai multe proiecte simultan – spre deosebire de trecut.
Accelerarea fluxurilor de lucru
Înlocuirea stațiilor de lucru anterioare cu AMD Ryzen Threadripper a reprezentat „un moment important”. Pentru Unreal Engine, într-un test de construcție a motorului intern al executabilelor software, procesoarele concurente au înregistrat un timp de rulare de 46 de minute și 43 de secunde, în timp ce un Threadripper 3970X cu 32 de nuclee a durat doar 15 minute și 12 secunde – mai puțin de o treime din timp.