Culorile Indiei intr-o bratara talisman

Share the joy
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

India este tara culorilor si a diversitatii. O calatorie in India este cu adevarat una initiatica, indiferent ce tip de activitate alegi.
Visez de cateva luni sa vizitez aceasta tara, am bluze fabricate acolo si bratari indiene de diverse tipuri pe care le port cu mare drag. Imi aduc sentimente placute si vise ce asteapta sa fie indeplinite.
Dragostea are multe chipuri. In alegerea bijuteriilor Metaphora, se afla, pe podium, autenticitatea si calitatea. Se gasesc bijuterii in serii mici. Exista si bijuterii vechi de peste jumatate de secol si cateva piese rare, de colectie, pe care le poti vedea si in muzee celebre de pe intinsul Europei.

Intr-o epoca a globalizarii si a vitezei, abordarea Metaphora presupune un consum maxim de timp și resurse. Ofera alternativa la obiectele de serie. Bijuteriile Metaphora sunt obiecte incarcate de semnificatii si simboluri importante in culturile din care provin. Ajungand la sursa, in colturi mai putin batute ale lumii, putem avea acces la bijuterii minunate, lucrate manual cu multa migala de artizani locali care continua traditia de cateva sute de ani a grupului etnic din care fac parte.

India isi pastreaza traditiile, asa cum este deschisa tuturor lucrurilor noi. Nunta in traditia indienilor este un eveniment imbracat in fast, culoare si multe bijuterii. In functie de zona, meniul poate sa fie predominant vegetarian. Inainte de a incepe ceremonia de nunta, mirele se descalta, iar o persoana apropiata miresei, poate o sora de-a ei, ascunde incaltamintea cu pricina. Baiatul este obligat sa negocieze si sa plateasca suma ceruta.. Tot acest proces de negociere este vesel si amuza pe cei prezenti la nunta.
Cele mai multe sarbatori din traditia indiana, au caracter religios. Reprezinta prilej de petreceri si sunt incarcate de voie buna.

In octombrie e sarbatoarea luminilor, Divali, dar si anul Nou jainist.
In ianuarie, tamilii sarbatoresc Ziua Recoltei. Inceputul primaverii este adus in scena cu Sarasvatipuja, sarbatoare ce dureaza o singura zi.
In septembrie este celebrata ziua de nastere a lui Mahatma Gandhi. Au loc ceremonii dedicate
infrangerii demonilor. Se desfasoara pe parcursul a zece zile.
Bijuteriile fabricate in India pastreaza farmecul locului si dragostea pentru frumos, pentru culoare. Cata vreme, culorile inseamna viata in sine si visul este premergator realitatii.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *