Transport funerar

Share the joy
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Decesul unei persoane apropiate este o tragedie familiala care ar trebui menajata doar in sanul familiei. Sprijinul membrilor de familie ar trebui sa implice mentinerea constanta a luciditatii pe intreg parcursul perioadei de tranzitie. Organizarea unei inmormantari reprezinta un procedeu destul de greu de planificat si implementat de unul singur, este cu atat mai grea cu daca decesul rudei a avut loc in strainatate.
Procedeul de repatriere decedati poate avea loc cu ajutorul a doua mijloace de transport, repatrierea poate avea loc pe cale terestra sau pe cale aeriana.
Prin transportul funerar international pe cale terestra intelegem un procedeu de repatriere decedati ce implica ridicarea persoanei decedate de la domiciuliu/ azil /morga /spital si depunerea acesteia intr-un sicriu ce are in componenta lui zinc, sicriu ce se foloseste doar in scopul transportului.
Prin transportul funerar international pe cale aeriana compania are indatorirea de a oferii servicii de repatriere decedati complete, este nevoita respectarea cu strictete a anumitor conditii prevazute de legislatia nationala a tarii in care a avut loc decesul. De asemenea, un procedeu de repatriere decedati si trasport funerar este obligat sa lucreze in conformitate cu regulile internationale in vigoare a Uniunii Europene.
masina mortuara 1
Strict in cazul unei proceduri de repatrierii decedati pe cale aeriana, aceasta implica urmatoarele procedee, ridicarea persoanei decedate de la domiciliu, morga, spital, azil, imbalsamarea corpului neinsufletit, depunerea decedatului intr-un sicriu adecvat pentru transportul international. In cazul acestei repatrieri este necesara rezervarea zborului in vederea transportului aerian precum si transportul la aeroport.
Daca persoana trecuta in nefiinta si-a manifestat dorinta referitoare la inmormantare de-a lungul vietii, atunci este de datoria familiei sa opteze pentru fie varianta de repatriere decedati incinerare sau repatriere decedati pentru inhumare.
repatriere
Sicriele de zinc sunt introduse in cele de lemn, iar dimensiunile si grosimile prevazute de Uniunea Europeana trebuie si ele respectate cu severitate. O prevedere impusa de Uniunea Europeana este sigilarea sigriului. In cazul in care familia persoanei decedate opteaza pentru o repatriere decedati pentru inmormantare, sicriul necesita a fi dotat de placuta de identificare a persoanei decedate. Sigilarea sicriului de zinc cade in atributia companiei de repatrieri decedati si ar trebui sa fie inclusa in pretul transportului.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *