De la improvizatii, la solutii profesionale

Share the joy
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Oricine isi doreste performanta, insa de la asta pana la o obtine exista cateva elemente. Intr-un business, sa zicem, din domeniul vopsitoriei auto, elementul principal al afacerii este calitatea vopselurilor, insa pe langa asta, si sistemele de pompe de vopsire au un rol vital. Suntem expertii din spatele site-ului www.alicesablare.ro si in cele ce urmeaza vom discuta despre performanta, dar si durabilitate in cazul echipamentelor profesionale ce folosesc aerul comprimat in diverse modalitati.

Orice suprafata metalica, mica sau mare, trece prin cateva etape pentru a avea acel aspect perfect neted si lucios. Aceast grad de finisare este obtinut in urma unei serii de procese printre care se afla si cel de sablare si vopsire. Ambele stagii au ca element comun folosirea aerului comprimat. Daca la sablare aerul este folosit pentru a pompa materialul de sablare, granule din masa plastica, ceramica sau metalica, la vopsire, lacul sau vopseaua sunt pulverizate pe suprafata metalica a piesei pentru a forma un strat uniform.

Cum arata in general aceste pompe de vopsire

bisonte-paz-6860e-pompa-airless-pentru-zugravit-vopsit~30541

Structura de baza a unei pompe de vopsire este formata din trei elemente: sistem de pompare a aerului, furtun si rezervor de vopsea, iar la final avem duza de amestec si dispersie a vopselei. Pompa propriu-zisa este un compresor de aer ce are rolul de a crea presiunea necesara pentru a propulsa particulele de vopsea. Presiunea trebuie sa fie constanta deoarece orice variatie a acesteia poate duce la acoperire inegala a suprafetei cu vopsea, dar si un consum crescut de materie prima.

Furtunul unei pompe de vopsire este este gandit pentru a rezista la presiuni mici si medii. Mai exact vorbim de presiuni de pana in 10bari pentru aplicatiile obisnuite. Ca structura, un astfel de furtun este realizat dintr-un material de cauciuc prevazut cu diverse tipuri de armatura. Fiind vorba despre presiuni mici si medii, aceasta armatura este de obicei din fir sintetic de poliester.

Parte de la capatul furtunului este cea care “vopseste”. Duza, la care este atasat si rezervorul de vopsea este prevazuta cu o maneta de actionare ce permite controlul asupra fluxului de aer comprimat cu particule de vopsea.

Optati pentru pompe de vopsire performante

Cum in orice situatie exista produse mai bune, si mai putin performante, consideram ca este vital pentru orice business sa alegeti in mod inteligent solutiile si necesarul tehnic pentru firma dumneavoastra. Spunem asta deoarece mentalitatea “ieftin si bun” nu ofera decat rezultate pe un termen extrem de scurt. Daca optati pentru un produs ieftin, costurile de reparatii si intretinere vor ridica valoarea investitiei initiale cu mult peste cat ati fi dat pe un echipament ceva mai scump dar de o calitate net superioara. Achizitia unui produs sau echipament de inalta performanta va aduce in termen scurt spre mediu un plus al calitatii dar si o profitabilitate marite.

Asadar, fie ca doriti sa pregatiti suprafete, prin curatare, netezire si vopsire, Supra Blast va ofera solutii complete si de inalta performanta. Pe langa pompe de vopsire, la noi veti gasi echipamente de aer comprimat, sisteme de filtrare, dar si consumabile si piese de schimb.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *