Ce sunt generatoarele electrice

Share the joy
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

res_e0113ee395ffd12e8c893097e7b32386_full

Generatorul electric este utilizat in general ca sursa de baza pentru alimentarea cu energie electrica a caselor de vacanta izolate, dar si ca rezerva pentru anumite localitati.

Pentru alimentarea cu energie electrica a unei locuinte se utilizeaza generatoare in stationare sau mobile, care asigura o autonomie in alimentarea cu energie electrica.

Un generator electric furnizeaza energie electrica prin conversia energiei mecanice obtinute din diverse surse. In cazul generatorului electric este utilizat un dispozitiv de magneti si rotoare pentru obtinerea energiei electrice.

Un motor diesel tip generator este aproape identic cu cel electric, singura diferenta fiind legata de sursa energiei mecanice. Mai precis, in cazul unui generator diesel, energia mecanica este derivata din energia chimica eliberata prin ardere, ceea ce nu se intampla in cazul generatorului electric.

Orice generator de curent electric functioneaza pe principiul “inductivitatii electromagnetice”, care sustine ca un camp magnetic variabil creeaza un curent printr-un conductor.

Dupa cum am mai spus, in fiecare generator de curent sunt doua componente esentiale: statorul si rotorul. Statorul poate fi unul singur sau format dintr-un set de magneti, iar rotorul este o bucata de metal care realizeaza o rotatie. Atunci cand rotorul se invarte intre magnetul statorului, variatia magnetica a campului se face printr-o bobina cu un circuit electric exterior. Acesta este modul in care energia electrica este furnizata de generator.

La prima vedere, lucrurile sunt foarte simple, dar acesta este doar principiul fundamental, in spatele functionarii unui generator de curent fiind ascunse principii mult mai complexe.

In functie de acest criteriu, avem de-a face cu generatoare de curent monofazic, care furnizeaza o singura faza si o tensiune nominala de 230 volti si generatoare de curent trifazic, care furnizeaza 3 faze si o tensiune nominala de 400 volti (masurata intre doua faze) si 230 volti (masurata intre o faza si nul). Generatoarele de curent trifazice sunt potrivite pentru motoare electrice de putere, electrice de putere electrica sau consumatoare electrice industriale.

In aceasta categorie se claseaza si gama de generatoare DeWerk, pe care le putem gasi pe site-ul e-acumulatori.ro, un site specializat in furnizarea generatoraleor si statiilor de incarcare.

In functie de tipul de pornire, avem urmatoarele tipuri de generatoare de curent:

-Generatoare de curent cu pornire la sfoara (potrivite pentru cazurile in care nu vrei sa investesti prea multe bani intr-un generator pentru ca stii ca o vei folosi rar).

-Generatoare de curent cu pornire la sfoara si pornire electrica (la cheie).

-Generatoare de curent cu pornire automata (solutia ideala, chiar daca reprezinta o investitie mai mare, deoarece porneste singur, chiar si in momentul in care nu este nimeni acasa).

Principala functie a generatorului de curent este sa salveze consumatorul de pana de curent. In astfel de momente puteti porni generatorul si veti avea parte de energie electrica din nou in doar cateva momente. Un generator de curent va va fi util si daca aveti o casa de vacanta situata intr-o zona montana, unde exista puternice furtuni de zapada.

E-acumulatori.ro ofera cea mai buna gama de generatoare electrice, la preturi fara concurenta!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *