Telefoanele chinezesti vs. marci consacrate

Share the joy
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

E de-a dreptul fantastica evolutia tehnologiei in ziua de azi. In special in tot ceea ce priveste smartphone-urile, tabletele si laptopurile.

Telefoanele mobile aka smarphone sunt cele mai versatile si cele mai cautate. Sunt perfecte oricand, chiar si in calatorii, de zi cu zi, la servici. Ba chiar de ajuta sa-ti derulezi toate activitatile pe care pana in prezent le-ai facut cu ajutorul unui calculator si/sau a unui laptop. Tabletele sunt considerate o versiune de mijloc, limita intre un smarphone si un calculator.

Sa revenim totusi la telefoanele inteligente, acele smartphone-uri extraordinare ale momentului care ne permit sa ne bucuram oricand si oriunde de inovatie.

Noile aparitii atrag privirile instantaneu, atat cand vine vorba de cele mai noi inovatii Apple si iPhone, cat si in ceea ce priveste sistemele de tip Android. Ele sunt alese in functie de preferintele si nevoile utilizatorilor, iar sistemele de operare pot fi alese in functie de facilitatile pe care acestea le ofera. Din punctul meu de vedere, sistemele Andoid sunt mai usor de folosit, insa sistemele IOS de la iPhone sunt cu mult mai sigure. Totodata, in cazul unui furt, smartphone-urile Apple iti permit sa le localizezi cu usurinta si sa reajunga in posesia ta in timp util datorita sistemului inteligent de urmarire integrat.

Top-telefoane-camera-foto-Samsung-Galaxy-S9-iPhone-X-1170x658

Totusi, nu toata lumea se simte atrasa de noile aparitii in materie de smarphone, cu toate ca proprietatile din cele mai extraordinare si performantele extrem de ridicate, atrag atentia instantaneu si le face sa fie din ce in ce mai dorite. De vina poate fi bugetul, cu mult prea mic fata de cel pe care il necesita o astfel de achizitie, precum noul model de iPhone, Huawei si/sau Samsung, cei mai mari lideri in materie de dispozitive mobile la ora actuala.

La capatul celalalt al tehnologiei s-au inventat si acele smarphone-uri chinezesti care vin la pachet cu niste descrieri tehnice cel putin la fel de spectaculoase, pentru un buget extrem de redus in comparatie cu inovatiile consacrate ale momentului. Totusi, sa fie ok investitia intr-un smarphone chinezesc? Si da, si nu!

Daca vorbim din punct de vedere al bugetului, cu siguranta este o diferenta enorma si o astfel de achizitie este din ce in ce mai tentanta. Daca te decizi sa faci acest pas trebuie sa ai foarte mare grija la varii aspecte. Marcile consacrate vin sub carcasa cu specificatiile mentionate in descrierea tehnica a acestora. Marile marci nu se risca in a-si prejudicia numele oferind utilizatorilor proprietati sub cele asteptate/cunoscute de utilizatori. Pe cand telefoanele chinezesti tind sa aibe un aspect cel putin la fel de atractiv si ingenios, dar caracteristicile sunt cu totul si cu totul diferite. De exemplu, un studiu realizat intre un Samsung si o marca random de telefon chinezesc a aratat ca aceeasi camera de 13 MP nu surprinde la fel culorile, iar calitatea fotografiei este cu mult mai prejos decat cea a smarphone-ului consacrat. Totodata s-au observat si diferent enorme la partea de stocare, la modul de rulare si la durata de viata a smartphone-ului si a bateriei.

Asadar, daca nu vrei sa lasi loc de compromisuri, cel mai bine este sa astepti momentul potrivit pentru un telefon consacrat, in detrimentul unui telefon chinezesc.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *