Wave Studio în FT 1000: Companiile cu cea mai rapidă creștere din Europa în 2022

Share the joy
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Wave Studio – start-up de aplicații mobile din România – a fost recunoscut ca una dintre companiile cu cea mai rapidă creștere din Europa pentru rezultatele sale financiare între 2017 și 2020, fiind inclus în clasamentul FT 1000 prezentat anual de Financial Times și Statista.

Wave Studio a fost recunoscută ca una dintre companiile cu cea mai rapidă creștere din Europa pentru rezultatele sale financiare între 2017 și 2020. Financial Times – cea mai importantă publicație financiară din lume – și Statista – furnizor de top de studii de piață – s-au alăturat pentru a prezenta FT 1000: Companiile din Europa cu cea mai rapidă creștere în funcție de rata de creștere anuală compusă a veniturilor (CAGR). Clasamentul oferă o imagine de ansamblu temeinică a companiilor în curs de dezvoltare din diferite sectoare de afaceri care demonstrează succes, cu potențial și mai mare în economia globală de mâine.

Pe baza unei rate de creștere de 550% și a unui CAGR de 86,63%, în intervalul de timp analizat pentru construirea clasamentului, Wave Studio ocupă locul 268 în topul generalDintre companiile de tehnologie, care alcătuiesc o cincime din listă, Wave Studio ocupă locul 72, fiind în același timp pe locul 1 dintre companiile românești.

 Wave Studio logo

Aflat  la  a  6-a  ediție,  F 100 clasifică  după  creștere organică,  printr-o  metodologie complexă, 1000 de companii independente din Europa, cu activitate în diferite industrii. Anul acesta, valoarea CAGR minimă necesară pentru eligibilitate a fost de 36,5% – puțin mai mare decât  valoarea  de  referință  de  anul  trecut,  în  timp  ce  companiile  de tehnologie continuă să ocupe  cea  mai  mare  parte  a  topului.  O  competiție  strânsă care oferă un loc doar celor mai puternice, durabile și vizionare afaceri care îndeplinesc toate criteriile. Procesul de selecție este detaliat pe pagina dedicată clasamentului aici.

Înființat  în  2014,  Wave  Studio  dezvoltă  și publică aplicații mobile în categoria Instrumente și Personalizare. După lansarea primului produs în 2016 – Wave Keyboard – prima tastatură animată Android, echipa a fost și mai determinată să câștige nișa de personalizare. În 2017, a fost lansat Wave Live Wallpapers care a consolidat trendul ascendent al afacerii. În 2021 compania a fost în top 3 dezvoltatori din categoria de personalizare și top 100 dezvoltatori Google Play, dupa numărul de utilizatori noi.

Obiectivul  Wave  Studio  este  să  continue  să  dezvolte  cele  mai  bune  aplicații  mobile  pentru personalizarea   interfeței   smartphone-urilor   prin   îmbinarea   unui   design   spectaculos   și   a tehnologiei inovatoare: “Pe viitor, ne vom păstra spiritul competitiv çi dorința de a creçte niça în care ne-am specializat. Pentru a rămâne în top, trebuie să te actualizezi constant. Aça că vom continua să optimizăm produsele pentru a oferi çi mai multă valoare utilizatorilor: mai multe opțiuni de personalizare çi o gamă mai mare de instrumente de design pentru creatori.” – spune Vlad Andrieș, Managing Partner la Wave Studio.

Despre Wave Studio

Wave Studio este un dezvoltator de aplicații mobile pentru Android çi iOS. Compania publică aplicații în categoriile de Instrumente çi Personalizare. Wave Studio a fost recunoscut de Deloitte Technology Fast 50 Central Europe 2021 drept una dintre companiile Impact Stars din regiune.

Fondat în 2014, studioul a înregistrat o creçtere constantă de-a lungul anilor, ceea ce-l face unul dintre start-up-urile de tehnologie mobilă cu cea mai rapidă creçtere din Europa Centrală çi de Est. Peste 150 de milioane de utilizatori au descărcat çi au folosit aplicațiile companiei. Cele mai reprezentative sunt Wave Keyboard çi Wave Live Wallpapers.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *