Cum construim un sistem sanitar puternic? Mentor pentru Sanatate

Share the joy
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Ziua Mondiala a Sanatatii a adus in prim plan sistemul sanitar, care inseamna in primul rand oamenii care au stat si sunt in linia intai in provocarile pandemiei sau a razboiului cu care se confrunta lumea in acesti ani. Pregatirea unui personal calificat in profesia de asistent medical este esentiala pentru a asigura un sistem medical puternic, asa cum recent a subliniat si presedintele tarii.

 Scoala Carol Davila Porti Deschise 1

Pentru a inspira formarea cadrelor sanitare calificate, in cadrul Scolii Postliceale Sanitara „Carol Davila” s-a organizat Ziua Portilor Deschise cu ocazia Zilei Mondiale a Sanatatii. Acest prilej a reunit peste 120 de elevi si cadre didactice din liceele bucurestene impreuna cu reprezentanti ai institutiilor medicale partenere in efectuarea stagiilor de practica ale elevilor.

„Profesia de asistent medical este cea mai cautata la nivelul Uniunii Europene, iar noi suntem cea mai buna si mai mare scoala sanitara privata din tara si membra in elita institutiilor de educatie medicala de pe continent”, afirma domnul prof. univ. dr. Alexandru Ioan Mincu, presedinte al Consiliului de Administratie al Scolii Postliceale Sanitare „Carol Davila”, completand: „Este o onoare sa sarbatorim impreuna Ziua Mondiala a Sanatatii. De 32 de ani facem Educatie pentru Sanatate. Logo-ul nostru, inima, este simbolul iubirii pentru Educatia pentru Sanatate. Cei care simtiti ca sunteti atrasi de aceasta profesie in alb, ca puteti da din energia si din vitalitatea dumneavoastra celor care au pierdut sanatatea sau care o pierd in fiecare zi, veniti alaturi de noi! Cautam oameni frumosi, puternici, plini de vitalitate, care sa fie Educatori pentru Sanatate.”

Scoala Carol Davila Porti Deschise 2

In cadrul acestui eveniment, elevii de liceu, interesati de o profesie medicalӑ, au avut ocazia sa descopere notiunea de sanatate din perspectiva activitӑtii desfӑsurate de invitati speciali, parteneri ai scolii: MEDICOVER, HELPNET si DENT ESTET. Scoala Postliceala Sanitara „Carol Davila” ofera elevilor de liceu oportunitati pentru o cariera sigura in domeniul asistentei medicale prin organizarea lunara de intalniri, in cadrul carora sunt prezentate activitati diverse specifice domeniului si faptul ca aceasta profesie necesita dedicare, dar aduce si siguranta unui loc de munca la nivel international.

Aceste tipuri de evenimente se deruleaza lunar la Scoala Postliceala Sanitara „Carol Davila” pentru a aduce elevii de liceu cat mai aproape de o cariera in acest domeniu.

 MentorSanatate_Img1

Afla ce inseamna sa fii Mentor pentru Sanatate

Doamna director al Scolii Postliceale Sanitare „Carol Davila”, prof. Aurelia Sova, a multumit colaboratorilor nostri prezenti la eveniment si elevilor sositi intr-un numar foarte mare si a afirmat: „Sunt fericita pentru ca ati venit astazi aici, manati de un interes important si anume acela de a fi sanatosi si de a va mentine sanatatea. Sunt convinsa ca ati mai participat la proiecte dedicate sanatatii, dar de la noi veti afla ce inseamna sa fii Mentor pentru sanatate. Constientizand importanta preventiei pentru a avea o sanatate buna va veti transforma in educatori pentru cei din jurul vostru: familie, colegi, prieteni.”

MentorinSanatate_Img2

Ca invitat special a fost doamna Gianina Georgescu, inspector pentru invatamant particular si alternative educationale – Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti. Doamna G. Georgescu ne-a declarat: „Am participat azi, de Ziua Mondiala a Sanatatii, la evenimentul organizat de Scoala Postliceala Sanitara „Carol Davila”, care a desfasurat  activitati care s-au extins dincolo de ziua in sine si care au servit drept ocazie de a concentra atentia asupra unor aspecte importante ale sanatatii globale. Vreau sa vin cu un vot de incredere fata de Scoala Postliceala Sanitara „Carol Davila”. Pandemia ne-a aratat ca nu avem cadre medicale in numar suficient, ca este nevoie de asistenti medicali. Cadrele medicale sunt eroii acestor vremuri. Avem nevoie de asistenti medicali, avem nevoie sa fie bine pregatiti. Veniti la aceasta scoala, gasiti-va un scop si incercati sa il atingeti!

 

Tinerii – Viitorul unui sistem sanitar puternic

Liceenii au aflat numeroase informatii despre cele 3 calificari profesionale prin participarea la o serie de dezbateri si prezentari, organizate pentru fiecare calificare dintre cele trei ale scolii:  calificarea Asistent Medical Generalist, calificarea Asistent Medical de Farmacie si calificarea Asistent Medical de Balneofiziokinetoterapie si Recuperare.

Scoala Postliceala Sanitara „Carol Davila” organizeaza lunar intalniri cu directorii, profesorii si elevii liceelor bucurestene si din judetele limitrofe in vederea consolidarii unui parteneriat ce are ca scop oferirea de suport in orientarea scolara si profesionala a tinerilor liceeni, sub deviza Educatie pentru Sanatate. Recent s-a lansat „Cafeneaua Liderilor din Invatamantul Preuniversitar”, un eveniment lunar in cadrul caruia au loc dezbateri despre invatamantul romanesc si  problemele cu care se confrunta, se lanseaza idei si solutii pentru o educatie de calitate pe domeniul stiintelor.

Cererea de asistenti medicali este in crestere la nivel global, iar rolul evenimentelor derulate este de a aduce elevii de liceu cat mai aproape de o cariera in acest domeniu. Studiile postliceale reprezinta o optiune viabila pentru absolventii de liceu, oferindu-le acestora posibilitatea de continuare a educatiei si de calificare intr-o profesie.

Pentru mai multe detalii, va invitam sa vizitati site-ul scolii: www.scoalacdavila.ro si pagina de Facebook.

Despre Scoala Postliceala Sanitara „Carol Davila”

De 32 de ani Scoala Postliceala Sanitara „Carol Davila”, cea mai mare institutie de invatamant preuniversitar sanitar particular din Romania, pregateste asistenti medicali. Scoala ofera trei calificari: Asistent Medical Generalist,  Asistent Medical de Farmacie si Asistent Medical de Balneofiziokineto- terapie si Recuperare. Certificatul de absolvire oferit este eligibil international, putand beneficia astfel de recunoastere internationala, cu posibilitatea participarii in proiecte europene pe toata durata studiilor, precum si multe alte beneficii asociate calitatii educatiei in domeniul sanitar. Pentru mai multe detalii detalii va invitam sa vizitati pagina scolii la: https://www.scoalacdavila.ro/ si sa va abonati la pagina de Facebook a scolii.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *