Tinerii in Arena – Drumul de la idee la succes in afaceri incepe cu un program de mentorat

Share the joy
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  • A treia ediție a celui mai important eveniment de business adresat tinerilor va avea loc pe 19 mai 2022.
  • 59% dintre tineri considera ca a doua cea mai importanta bariera in a-si porni o afacere este lipsa mentoratului.

Conform ultimului studiu PulseZ, 44% dintre tineri doresc sa invețe cum sa isi deschida un business, iar 58% dintre tinerii participanți la studiu vor sa porneasca o afacere, iar 2% deja au facut-o, 14% urmeaza in anul urmator. Insa o informație extrem de relevanta rezultata din acelasi studiu este ca 59% dintre tineri considera ca a doua cea mai importanta bariera in a-si porni o afacere este lipsa mentoratului, dupa lipsa finanțarii (74%). Ca domenii in care tinerii isi gandesc viitoarele business-uri 35% este domeniul alimentar, iar 21% in domeniul imobiliar.

Tinerii in Arena 1

Spiritul antreprenorial al tinerei generații poate si trebuie sa fie motorul cresterii economiei si mediului de afaceri din Romania. Este de ajuns finanțarea ideilor? Cu siguranța nu, mentoratul din partea unor antreprenori cu succese notabile in business fiind cu siguranța un sprijin la fel de solid precum cel financiar. Tocmai acesta este crezul pe care il are si il promoveaza evenimentul Tinerii in Arena, un proiect care aduce fața in fața tineri cu inițiativa antreprenoriala si investitori cu multa experiența in domeniul afacerilor. Susținut de nume marcante ale mediului de afaceri, primele ediții au avut priza la publicul ținta, evenimentul evoluand consistent de la 1.800 la peste 42.000 de tineri care au urmarit online cea de-a doua ediție.

Organizat de Fundația Romanian Business Leaders, evenimentul va avea loc pe 19 mai in cadrul Summit-ului Romanian Business Leaders 2022 ce se va desfasura in format hibrid la Crowne Plaza Bucharest Hotel cu participarea a peste 250 de antreprenori de top si lideri din business-ul autohton.

Tinerii in Arena coaguleaza energia si dorința antreprenoriala a tinerilor din Romania celebrand spiritul antreprenorial si oferind inspirație, motivație si informație. Studiile arata ca 1 din 2 tineri la nivel național isi doresc sa fie antreprenori sau manageri si de aceea este necesar sa primeasca sprijinul necesar pentru a le da viața inca din perioada de liceu si facultate.

Tinerii in Arena 4

Pana la a obține succesul dorit, antreprenoriatul este un drum sinuos. Pentru a pune in evidența latura nevazuta a sa si a arata realitatea antreprenoriala care, dincolo de succes, inseamna multa munca, riscuri, perseverența, esec, sacrificii si timp investit, un numar de sase antreprenori de succes vor fi prezenți la eveniment. Mai mult decat a fi simpli jurați ai proiectelor inscrise in concurs, acestia le vor impartasi tinerilor motivația si sfaturile necesare implementarii ideilor lor de afaceri. In plus, acestia le vor transmite participanților anumite valori pentru a reusi o transformare atat la nivel național, cat si la nivel personal, prin antreprenoriat.

Noua generație, supranumita genZ, generația digitala este inteligenta si vizionara, poate mai mult decat niciodata in istorie. Merita sa deschidem o fereastra pentru a-i ințelege mai bine. Noi avem de invațat de la ei, asa cum si ei au nevoie de increderea pe care ți-o da un mentor. ”Tinerii in arena” este prilejul oportun pentru a ne conecta si a forma viitorii mentori care sa duca mai departe cu perseverența misiunea de mentorat in construirea unei afaceri”, a declarat Dragos Petrescu, presedinte Romanian Business Leaders si liderul de proiect Vreau sa fiu Antreprenor & Insights.

Ca la fiecare ediție, ne propunem sa aducem in prim plan antreprenori de succes care pot fi modele pentru tanara generație si care se implica prin mentorat in businessurile tinerilor din Romania, o nevoie pregnanta a tinerei generații, care a reiesit si din studiul PulseZ realizat in 2021. Pe langa ghidarea pe drumul antreprenoriatului, acesti lideri vor transmite importanța si valorile activitații de mentorat, pentru ca mai departe cei care vor beneficia acum de ele sa le transmita la randul lor catre alte generații de antreprenori. Astfel, acesti tineri vor ințelege importanța ghidarii primite in demersurile lor si vor deveni modele de urmat pentru alți tineri din generația lor care capata incredere ca se poate da viața planurilor si pasiunilor lor.

Informații detaliate despre inscrierea si participarea la eveniment sunt disponibile la https://vsfa.ro/tinerii-in-arena/ si https://app.eventmix.live/tia2022/

Tinerii in Arena este un concept marca Vreau sa fiu Antreprenor si Insights, un proiect Romanian Business Leaders. Studiul Insights PulseZ este un studiu realizat anual de catre Vreau sa fiu Antreprenor & Insights cu scopul de a afla ce vor, ce fac si cum gandesc reprezentanții generației Z.

Ediția a 3-a a evenimentului Tinerii in Arena are drept sponsori: Banca Transilvania, Impetum Group, FAN Courier. Printre susținatorii evenimentului se numara: First PR Agency, Business Mentors, Eventmix, Green Village.

Ca parteneri media menționam: AGERPRES, HotNews, New Money, IQads, Revista Cariere, Curs de Guvernare, Economistul, Club Economic, Romania Durabila, Adservio, Romania Pozitiva, Repatriot, Jurnalul de afaceri, iar ca partener monitorizare presa: Klarmedia.

Despre Tinerii in Arena

TiA este un program prin care ne propunem sa punem reflectorul pe tinerii cu potențial si ideile lor de business care intr-o zi, prin sprijinul mentorilor cu experiența, pot reprezenta urmatorul unicorn al Romaniei.Tineri la nivel național sunt acceptați intr-un program de mentor de 4 luni la finalul caruia vor ajunge sa isi prezinte ideea de business in fața unor antreprenori de top pentru a primi sprijin.

Despre Vreau sa fiu Antreprenor

VSFA este un program național prin care ne propunem sa promovam gandirea si acțiunea antreprenoriala in randul tinerilor din Romania. Desfasuram conferințe in țara (peste 300 evenimente pana acum, incepand din 2013) iar impactul lor a depasit 40.000 de tineri.

Despre Insights

Misiunea Insights este aceea de a sprijini organizațiile sa se dezvolte prin potențialul si creativitatea unora dintre cei mai antreprenoriali si inovativi tineri din Romania. Sprijinim astfel dezvoltarea tinerilor si apropierea lor de mediul de business, in timp ce aducem un plus de valoare firmelor romanesti de toate dimensiunile, pentru a susține dezvoltarea economica. Am organizat 9 bootcampuri pana acum, iar proiectul a primit in 2019 premiul  la categoria Top 10 Programe Globale pentru dezvoltare ecosistem de inovație de la ITU, Agenția Națiunilor Unite pentru Informații si Telecomunicații.

Despre Romanian Business Leaders

Romanian Business Leaders (RBL) este o organizație apolitica, neguvernamentala si non-profit care ofera o platforma de acțiune si implicare sociala pentru antreprenorii si sefii de companii din mediul de business privat.

RBL face Romania o țara mai buna pentru business si pentru romani, prin proiecte care imbunatațesc educația, antreprenoriatul si buna guvernare in Romania. Proiectele RBL sunt inițiate si dezvoltate pe baza de voluntariat de cei peste 200 de membri, antreprenori si executivi de top din Romania.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *