Metode matematice elaborate de profesorul Artur Balauca

Share the joy
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Unul dintre cei mai de seama matematicieni contemporani, recunoscut atat pe plan national, cat si international, este profesorul Artur Balauca. Acesta s-a nascut pe 30 iunie 1945, in satul Buzeni, comuna Balauseni, judetul Botosani.

Scoala primara a urmat-o in satul natal, iar gimnaziul la Cristesti, localitate unde locuia bunica sa materna. Cursurile liceale le-a urmat la Botosani. Dupa finalizarea liceului, se inscrie la Facultatea de Matematica a Universitatii Alexandru Ioan Cuza din Iasi.

In anul 1968 a absovit facultatea si apoi este repartizat ca profesor. La inceputul carierei sale de profesor, nu existau atat de multe culegeri de matematica, asa cum exista in prezent, si de aceea a inceput sa publice in revista Gazeta Matematica.

ry54654754

Printr-o munca asidua si daruire profesionala, profesorul Artur Balauca obtine de-a lungul carierei, sale prin elevii pe care I-a pregatit, peste 1000 de premii si mentiuni la concursurile de matematica nationale si internationale. Ca dascal, insufla elevilor sai dragostea pentru aceasta disciplina si le stimuleaza gandirea logica.

Incepand cu anul 1986, pe langa activitatea de la catedra, a desfasurat o intensa activitate editoriala, prin colaborarea si coordonarea a peste 50 de culegeri de matematica, astfel incat elevii si profesorii au avut un suport real in pregatirea matematica, atat la nivelul clasei, cat si pentru performanta.

De asemenea, a editat un numar insemnat de auxiliare didactice la diverse clase, pentru diferite categorii de elevi, incepand de la elevii care intampina dificultati in intelegerea matematicii, pana la cei capabili de performanta, pe care i-a angrenat atat in concursurile nationale cat si internationale.

Desfasurata dupa un program riguros, preocuparea matematica are menirea de a-i ajuta sa aprofundeze si sa completeze cunostintele si deprinderile acumulate de catre elevi in timpul activitatii scolare. Pe site-ul librariadelfin.ro, poti gasi culegeri de matematica scrise de catre profesorul Artur Balauca. Culegerile raspund cerintelor invatamantului modern ce are in primul rand menirea sa stimuleze gandirea logica, perspicacitatea, atentia si, in final, creativitatea.

Incepand cu anul 1997 – 1998, invatamantul gimnazial a debutat cu o noua programa de matematica si s-a trecut la utilizarea manualelor alternative. Culegerile de matematica, editate de catre Artur Balauca, in colaborare cu alti profesori, au fost create cu scopul de a se alinia programei actuale.

Culegerile de matematica prezinta consideratii teoretice la notiunile de baza ale programei, plecand de la situatii cotidiene intalnite de catre elev. Culegerile de matematica grupeaza elemente de continut ale programei scolare actuale in unitati de invatare, cu respectarea logicii interne si de dezvoltare a conceptelor matematice.

Pentru formarea competentelor specifice studiului matematicii in gimnaziu, culegerile de matematica sunt concepute astfel incat sa contribuie la formarea obisnuintei elevului de a apela la concepte si metode matematice in abordarea unor situatii cotidiene sau prin rezolvarea unor probleme practice in viata de zi cu zi.

Culegeile de matematica scrise si publicate de catre Profesorul Artur Balauca constituie un suport eficient pentru profesori, cat si pentru elevi. In lucrarile sale, profesorul Artur Balauca a optat pentru probleme semnificative si eficiente, atat pentru consolidarea cunostintelor in diferite etape, cat si pentru pregatirea evaluarii curente si semestriale.

Culegerile de matematica sunt bine compartimentate, pe capitole, unitati de invatare si chiar pe lectii cu rezolvari. Culegerile de matematica ale profesorului Artur Balauca lasa elevilor posibilitatea de a-si dovedi ingeniozitatea si creativitatea prin gasirea unor solutii deosebite. Librariadelfin.ro pune la dispozitie toate culegerile de matematica ale profesorului Artur Balauca.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *