Externalizarea serviciului resurse umane, o idee buna sau nu?

Share the joy
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Mediul de afaceri devine pe zi ce trece din ce in ce mai competitiv, lucru care nu poate fi decat benefic pentru societatea in care traim. Pentru ca este un mediu care asa cum ziceam, devine din ce in ce mai competitiv, firmele care doresc sa reziste in aceasta competitie trebuie sa faca anumite concesii si sa se adapteze noilor cerinte ale pietei. De aceste doua criterii depinde in mare masura esecul sau succesul pe care firmele il vor inregistra in aceasta competitie. Scriam mai sus ca firmele trebuie sa faca anumite concesii pentru a rezista in acest mediu care pe zi ce trece devine din ce in ce mai competitiv. Care sunt acest concesii?

Diminuarea pe cat posibil a cheltuielilor reprezinta una din concesiile pe care din ce in ce mai mult antreprenori sunt nevoiti sa o faca. Ce inseamna acest lucru? Renuntarea la anumite departamente si externalizarea serviciilor catre firme specializate in acest sens. Externalizarea serviciului resurse umane reprezina un exemplu din ce in ce mai intalnit in mediul de afaceri. Reprezinta aceasta abordare cartea castigatoare? Nu stiu, insa ceea ce stiu sunt avantajele pe care le ofera aceasta abordare, motiv pentru care in cele ce urmeaza o sa prezint cateva dintre acestea.

Reducerea costurilor reprezinta unul din cele mai importante avantaje oferite de catre externalizarea serviciului resurse umane. Crearea si mentinerea unui departament de resurse umane profesionist necesita alocarea de resurse financiare variabile in fiecare luna. Ei bine, prin externalizarea acestui serviciu, cheltuielile variabile devin fixe, ceea ce poate fi o economie care pe termen lung sa conteze destul de mult.

Maximizarea profitului reprezinta un alt mare avantaj al externalizarii serviciului resurse umane. Cum este posibil asa ceva? In momentul in care firma a diminuat cheltuielile cu angajatii neproductivi, acest lucru inseamna ca are mai multi bani pentru a investi in productie, ceea ce inseamna investitie in profit.

Externalizarea presupune si cresterea calitatii serviciului resurse umane. De ce? Pentru ca firmele care preiau externalizarea acestui serviciu sunt capabile sa ofere servicii de inalta performanta, ceea ce in cadrul firmei tale nu ai obtine aceiasi calitate decat cu investitii mari.

Chiar daca in cadrul acestui articol am prezentat doar o parte din avantajele oferite de catre externalizarea serviciului resurse umane, acest lucru nu inseamna ca aceasta externalizare nu are si dezavantaje. Din acest motiv, in cazul in care esti in situatia de a decide daca externalizezi sau nu acest serviciu, iti recomand sa analizezi foarte bine aceasta decizie.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *