Cum ne poate afecta o igiena orala precara

Share the joy
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

zambet2
Medicii stomatologi recomanda spalatul pe dinti de cel putin doua ori pe zi, folosirea atei dentare si a apei de gura, consumarea alimentelor care nu distrug si nu ingalbenesc dintii si asa mai departe. E important sa faci totul in asa fel incat sa ai o dantura curata si sanatoasa. De ce? Pentru ca o igiena orala precara poate avea efecte nedorite.

Primul efect nedorit tine de aspectul general al dintilor. Daca nu ii ingrijesti suficient, in mod categoric nu ii poti avea curati si sanatosi. Daca nu ai dintii asa cum ti-ai dori, nu vei zambi suficient si vei fi complexat/a de acest lucru. Asadar, ideal ar fi sa te speli pe dinti corect si suficient, sa folosesti produsele necesare curatarii dintilor si uneori, daca e nevoie sa mai apelezi si la medic pentru un detartraj sau alte metode de curatare a dintilor.

Un alt efect total nedorit e faptul ca apar tot felul de probleme cu dantura. Sunt o multime de afectiuni dentare care pot aparea din cauza faptului ca nu iti ingrijesti suficient dantura. Igiena orala este foarte importanta de la o varsta frageda. Astfel afectiunile vor aparea mai rar si cand vor aparea se vor rezolva mult mai simplu.
O igiena dentara precara duce si la aparitia altor boli, boli care in principal nu par sa aiba vreo legatura cu dantura. Iata cateva exemple: boli cardiovasculare (bacteriile din cavitatea bucala pot patrunde in fluxul sanguin), infectii respiratorii (bacteriile din cavitatea bucala pot duce la cresterea celor din plamani), disfunctii erectile (bacteriile din cavitatea bucala pot ajunge in sange, de unde se deplasea la organele genitale si inflameaza vasele), etc. Sunt o multime de alte boli care pot aparea din cauza bacteriilor care traiesc in cavitatea bucala atunci cand igiena nu este asa cum ar trebui.

Fa tot posibilul pentru a avea o igiena orala corecta. Mergi la cabinetele de stomatologie nu doar atunci cand e neaparata nevoie, ci si pentru controale de rutina.
Daca esti in cautarea unei clinici stomatologice de incredere, iti recomand Cris-Smile.ro. Aici poti avea parte de cele mai bune si moderne tratamente. Totul se rezolva rapid si fara durere, de la o simpla carie la un implant, de la detartraj la un aparat dentar. Echipa de medicii de aici este una tanara, rabdatoare, empatica si competenta.
Daca vrei sa ai parte de o experienta placuta intr-un cabient stomatologic, mergi la Cris Smile.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *