Cum m-ar fi ajutat o cursiera in excursia mea din strainatate

Share the joy
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

rtrtr

Daca ai in vedere aplicarea la un program de plecare in strainatate, fie pentru studii, fie pentru un loc de munca, este bine sa-ti faci temele inainte de plecare si sa stii ce poti gasi in tara respectiva si ce lucruri ai nevoie. Chiar daca iti este asigurata o bursa, nu te lasa pe o ureche in ceea ce priveste managerierea banilor si nu pleca cu gandul ca poate vei reusi sa pui si ceva deoparte. Deseori, pe cat de frumoase sunt anumite tari, ele sunt pe atat de scumpe. Cu atat mai mult daca nu ai niste relatii si daca vei fi nevoit sa-ti gasesti un loc de sedere temporar.

 

De curand m-am intors din Italia, in urma unui schimb de experiente. Nu stiam la ce sa ma astept si incepeam sa-mi fac planuri, cu toate ca nu era prima data cand vizitam Italia. Nu stiam limba nici la nivel conversational, dar ma bazam pe cunoasterea limbii engleze. Din pacate, in zona nu se prea vorbea aceasta limba, asa ca acel prim contact a fost destul de dificil.

Am preferat sa calatoresc cu avionul pentru a putea avea mai mult loc de bagaj, pentru a-mi adauga cat mai multe lucruri necesare si de urgenta. Bine am facut! Lucrurile acolo erau extrem de scumpe, iar la chirie nu am primit nici o serie de lucruri de baza.

Totodata, facultatea era la mare departare de cazare, iar cazarile din apropiere si/sau la camin depaseau chiar dublu costul unei chirii. Am fost nevoita sa ma folosesc de mijloace de transport in comun, pentru ca nu aveam biciclete sosea asa cum aveau majoritatea studentilor. Abonamentul si/sau biletele erau un indicator destul de scump, dincolo de mancare si chirie. Mi-ar fi placut macar sa fi inchiriat o cursiera, dar nu stiam a merge pe bicicleta si-mi pare tare rau ca n-am invatat asta in copilarie. Foarte putini folosesc transport in comun, taxiurile sunt extrem de scumpe, asa ca astfel de cursiere sunt optiunea perfecta, economica si accesibila pentru studenti.

Banii primiti prin intermediul programului mi-au acoperit doar cazarea, in timp ce am fost nevoita sa investesc si bursa din tara, cat si castiguri personale pentru a putea supravietui.

 

Asadar, la plecarea in strainatate, inarmeaza-te cu cat mai mult cunostinte posibile si cu un necesar pe masura. Este bine sa existe si o a doua persoana de incredere, pe care sa te poti baza la nevoie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *