Logitech McLaren G Challenge pornește motoarele pentru prima dată în România

Share the joy
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Ready, Set, Go!” – Start oficial al competiției Logitech McLaren G Challenge România. Pe 15 august, cu ocazia etapei a 5-a a Romanian Endurance Series, ce va avea loc la Târgu Mureș dăm startul primelor calificări Time Trial pentru un loc în marea finala Logitech G Challenge, din Statele Unite. În etapele preliminare, participanții vor trebui să obțină cei mai buni timpi pe circuit în mediul de simulare Assetto Corsa Competizione pentru a se califica în rundele următoare. Ulterior, câștigătorul finalei din România va concura împotriva celor mai buni sim raceri din întreaga lume în finala ce va avea loc în Las Vegas. Mașina oficială a competiției Logitech G Challenge este McLaren 720S GT3, ce promite să ofere experiența de top a competițiilor mondiale de GT-uri.

Factura iunie 2021

Competiția organizată pentru prima dată în țara noastră, se desfășoară în parteneriat cu Racing League Romania, și va oferi o serie de provocări inedite pentru pasionații de motorsport și eSports.

Logitech G Challenge România se va derula conform programului:

  1. Faza de calificări sub formă de Time Trial: „Romania Trial Phase 1”(16-29 august) și „Romania Trial Phase 2” (13-26 septembrie);
  2. Două seri ce programează curse de calificare aferente fiecărui Time Trial, ce vor avea loc pe 4, respectiv 5 octombrie;
  3. Seara semifinalelor (18 octombrie);
  4. Finala la nivel național (noiembrie 2021, data exactă va fi anunțată ulterior).

Câștigătorul Logitech McLaren G Challenge ediția 2021 (Las Vegas) va avea șansa de a experimenta atmosfera din culisele McLaren Technology Center și de a-l cunoaște pe Lando Norris, pilotul echipei McLaren F1. Totodată, câștigătorul va trăi experiența VIP la Marele Premiul de Formula 1 al Marii Britanii din 2022 și multe alte experiențe interesante.

Copy of G CHALLENGE 21 KV3_16x9

Pasionații de motorsport și sim racing prezenți la etapa a cincea a Romanian Endurance Series sunt invitați atât să se bucure de spectacolul oferit de piloți pe circuitul Transilvania Motor Ring, cât și să fie primii participanți la selecția națională a Logitech G Challenge 2021. Simulatorul de racing dedicat competiției va fi amplasat în incinta boxei echipei West Competition Racing, liderii la zi ai categoriei turismelor din campionat, iar voluntarii Racing League Romania îi vor ghida pe concurenții în ”Ziua Zero” a inițiativei virtuale. Mulți dintre protagoniștii Romanian Endurance Series (Alex Cascatău, Sergiu Nicolae, Alex Mirea, Emil Nestor, Iulian Bontea etc.) sunt sim raceri entuziaști, folosind acest cadru pentru antrenamente și distracție.

„Tranziția G Challenge către mediul Assetto Corsa Competizione a prilejuit acest acord ce ne onorează – scena de sim racing din România fiind recunoscută pe plan global de către Logitech prin alocarea unui loc la finala mondială din Las Vegas. Colectivul Racing League Romania este întotdeauna dornic să primească noi și noi membri ce descoperă universul curselor virtuale și sunt convins că McLaren 720S GT3 îi va captiva pe pasionați. Cu o organizare de top și cu o propunere atractivă ca format, cursele intense vor asigura o selecție justă și valoroasă, ce va arăta încă o dată nivelul ridicat al sim racerilor din România” a declarat promotorul Racing League Romania, Alexandru Șiclovan.

1 Sports Spa (3)

Organizatorii Romanian Endurance Series permit accesul la simulator în intervalul orar 10 – 16 și doar pentru persoanele care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2, persoanele care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid nu mai vechi de 24 de ore, respectiv persoanele care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 90-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2.

Totodată, serverul pentru Logitech G Challenge România va fi disponibil  începând cu data de 15 august, doar pentru participanții ce asistă la etapa din Romanian Endurance Series, iar publicului larg începând de ziua următoare (16 august). Serverul oficial al competiției Logitech G Challenge România va putea fi accesat din meniul multiplayer al Assetto Corsa Competizione, acesta purtând numele ”Logitech G Challenge | Romania Time Trial 1”. De asemenea, pentru detalii suplimentare, vă rugăm să citiți Regulamentul Oficial Logitech G Challenge Romania.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *