Cum se prepara o narghilea?

Share the joy
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Nu sunt nici prima nici ultima persoana care a fumat o narghilea Bucuresti de calitate. Daca alegi localul potrivit, chiar poti da de arome de narghilea inedite, arome care pur si simplu te incanta. Pentru o narghilea de calitate, cauta localurile celor de la Azuko. Poti fuma o narghilea Iancului sau centrul vechi cum nu ai mai fumat. Pretul e de doar 17 lei, iar aromele sunt foarte diverse (grapefruit, lamaie, portocala, banana, cocos, pepene galben, pepene rosu, strugure, piersica, cirese, capsuni, mere, vanilie, trandafir, menta).
Daca insa nu vrei sa fumezi narghilea in localuri, ci la tine acasa, trebuie sa stii cum anume se prepara o narghilea. Pasii pe care trebuie sa ii urmezi sunt simpli si usor de indeplinit. Trebuie doar sa fii atent si sa ai rabdare.

In primul rand trebuie sa-ti achizitionezi o narghilea. Narghileaua se achizitioneaza de la magazinele de specialitate. Acestea pot fi gasite usor atat online, cat si offline. Daca ai narghileaua, iti vom spune pasii pe care trebuie sa-i urmezi.
Pentru inceput, ceea ce trebuie sa faci este sa pui apa in sticla. Apa trebuie sa fie suficienta astfel incat tija metalica sa intre in apa. Dupa ce s-a pus apa suficienta in sticla, urmatorul pas este acela de a fixa coloana de fum. Coloana de fum trebuie fixata bine, astfel incat totul sa fie cat mai etans. Dupa ce ai verificat ca totul e in regula si ca ai etanseitatea dorita, trebuie sa fixezi farfuria si furtunul.

Urmatorul pas pe care trebuie sa il faci este acela de a pregati aroma pe care vrei sa o fumezi. Aroma pe care o alegi trebuie rasfirata in recipientul de ceramica destinat (creuzet), iar acesta din urma trebuie umplut. Aroma nu trebuie indesata, ci trebuie sa fie bine rasfirata.
Dupa ce s-a pus aroma, creuzetul trebuie acoperit cu folie de aluminiu, dupa care trebuie facute gauri cu ajutorul unei scobitori.

Dupa ce se fixeaza creuzetul, peste folia de aluminiu se pun carbuni. Acestia trebuie mai intai aprinsi pe aragaz. E recomandat ca aroma sa se arda dinspre exterior spre interior.
Dupa ce ai terminat de montat narghileaua, incepe sa tragi din ea. Usor-usor vei simti un fum din ce in ce mai dens.
Daca vrei sa simti savoarea unei narghilele pentru cat mai mult timp, poti face acest lucru prin urmatoarele 2 metode: pune gheata in vas pentru un gust mai rafinat sau adauga in apa lamaie, portocala, vin, etc.
Narghileaua se fumeaza cam in 45-60 de minute, fapt pentru care trebuie sa te asiguri ca ai timpul necesar. Insa e o idee buna sa fumezi narghilea des? Specialistii sunt de parere ca nu. Insa, daca iti place sa fumezi narghilea si vrei sa faci acest lucru ocazional, cel mai bine sa sa alegi un local, asa cum e Azuko. Aici poti fuma o narghilea cu arome delicioase. In plus, aici poti beneficia de o cafea delicioasa, dar si de mancaruri rafinate pregatite de bucatari iscusiti.

Daca vrei sa-ti faci iesirea in oras si mai deosebita, alege un astfel de local.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *